'FCK er stadig klart størst herhjemme'

Thomas Frank ligner igen en mand, der sover godt hele natten. Efter sejrene over OB og senest 3-1-sejren over AGF søndag er hans forstærkede Brøndby-hold i gang med at sprede forhåbninger om et helt åbent slag om København, når FCK på lørdag gæster Brøndby Stadion.

Men Thomas Frank vil gerne tøjle begejstringen, selvom nye Brøndby-investorer har købt dyrt ind til Brøndbys spillerkartotek.

- Generelt så tror jeg stadig, at vi kan blive enige om, at FCK er klart størst herhjemme på økonomi og flere andre parametre, fastslår han og peger på mestrenes lønbudget som et af parametrene.

Men han vil ikke gemme sig bag økonomi alene. Han mærker også, at Brøndby står med en anden frisk forhåbning før et møde med FCK i dét, der også udgør en bundkamp.

- Vi frygter ikke at skulle møde FCK. Vi kan sagtens se muligheder for at vinde den kamp. Men vi er også klar til at acceptere, at FCK kommer med et pres, som intet andet dansk hold kan. Vi er klar til at fokusere meget på defensive løb, siger Thomas Frank.

- Mentalt har det selvfølgelig været et løft at vinde kampene mod AGF og OB - det er anderledes med de her derby-kampe. Nogle gange udjævner forskellen sig på to hold, fordi de er noget særligt for både spillere og tilskuere.

Brøndby-træneren har på det seneste set spillere som Thomas Kahlenberg og Martin Ørnskov få bedre greb om det opspil, han gerne vil praktisere. Men selv en taktisk 'supernørd' af en træner kan erkende, når det er mere banale ting som Simon Makienok og Kenneth Zohores afslutninger, der gør forskellen.

- Det har været det grundlæggende problem for os i de foregående kampe. Både mod Randers, OB og AGF og flere andre hold har vi flest af den slags chancer, der skal scores på. Mod AGF har vi otte af den slags, mens de med god vilje har to. Så det har gjort en stor forskel, at vi er begyndt at udnytte dem bedre.

Dagens Gossip