FCK er tæt på guldet efter sejr over AaB

12/05/2016

FC København kan efterhånden dufte guldet i Alka Superligaen.

Torsdag aften ryddede københavnerne endnu en forhindring af vejen, da det blev til en 2-0-sejr ude over AaB.

FCK har 62 point for 29 kampe og har et forspring på syv point til Sønderjyske med fire runder tilbage.

Sønderjyderne er nu rent matematisk eneste udfordrer til FCK, der jagter sit første mesterskab i tre år.

AaB måtte undvære Kasper Risgård på grund af sygdom, mens FCK-manager Ståle Solbakken var nødsaget til at sende Christoffer Remmer ind i midterforsvaret ved siden af Mathias "Zanka" Jørgensen. Det gik meget godt.

Første halvleg var ikke rig på chancer, men gæsterne kunne være kommet foran efter få minutter.

FCK-angriberen Andreas Cornelius stod fuldstændig umarkeret, men headede bolden forbi mål.

Efter knapt en halv times spil var AaB's Rasmus Jönsson tæt på, men svenskeren afsluttede i sidenettet.

FCK kom foran 1-0 efter 32 minutter, da Federico Santander headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Angriberen fra Paraguay gav diskret AaB-forsvareren Jakob Blåbjerg et lille puf, så han ikke kunne nå at komme ind på kroppen af Santander, før det var for sent.

Fem minutter senere var Federico Santander tæt på at score sit tiende ligamål i sæsonen, da han blev serviceret med en god tværaflevering fra Nicolai Jørgensen.

AaB-målmand Nicolai Larsen gjorde sig dog bred og fik forhindret endnu en scoring.

Hjemmeholdet fik ikke stablet meget på benene rent offensivt i anden halvleg, og kort før tid kunne Nicolai Jørgensen have fordoblet føringen, men han soldede en stor kontramulighed op med en slatten afslutning.

I stedet var AaB's Kasper Pedersen tæt på at score, da han headede bolden over mål.

Det endte dog med, at Nicolai Jørgensen alligevel fik bolden i nettet, hvilket definitivt sikrede FCK's tredje sejr af tre mulige over AaB i denne sæson.

Nordjyderne ligger nummer fire med 49 point, det samme som FC Midtjylland, der har en bedre målscore.