FCK erkender: Langt fra Champions League-niveau

Ti point ned til Superligaens nummer to og bare seks kampe tilbage af sæsonen. FC København kan ikke undgå at hive guldet hjem, når sidste runde er spillet 20. maj. Derefter er klubben endelig tilbage i det selskab, de selv føler sig hjemme i, Champions League. Forskellen denne gang i forhold til tidligere er holdets forfatning.

- Vi havde et rigtigt godt hold, da vi sidst var i Champions League. Vi havde store spillere dengang, men styrken lå mere i, hvordan vi agerede kollektivt. Det er det, vi arbejder hen imod nu, siger FCK-spilleren Thomas Delaney, der dog mener, at det nuværende mandskab er på rette vej.

- Det var kampen mod FC Nordsjælland et glimrende udtryk for. Det fungerede måske ikke helt individuelt, men kollektivt formåede vi at lægge så meget pres på dem, at Nordsjælland bukkede under efter en time. Præcis det samme var vi gode til før. Dengang blev vi kritiseret for, at vi kørte for meget på cruise control, men man skal ikke tage fejl af, at det er et stærkt våben at kunne køre modstanderne over. Det spor er vi på vej tilbage i.

Selvom FC København er så godt som danske mestre, så har vejen dertil ikke været uden forhindringer. I perioder har FCK præsteret forrygende under sin belgiske cheftræner Ariël Jacobs i den hjemlige række, men der har også været dybe huller, og de vil hurtigt blive gravet endnu dybere, hvis ikke spillerne i samlet flok forbedrer sig til Champions League.

- Vi lukker generelt alt for mange mål ind, og det skal helt indlysende blive bedre. Holdet skal også blive klogere og forstå at tage temperaturen på kampene, så vi ved, hvor vi skal sætte ind henne for at ramme modstanderne og sørge for ikke selv at blive ramt. De spørgsmål skal vi blive bedre til hurtigt at besvare, ja faktisk allerede efter et kvarter skal vi kunne se det. Lige nu er vi ikke dygtige nok til at få ændret vores fejl hurtigt nok, siger den rutinerede forsvarsspiller hos københavnerne, Lars Jacobsen, der spillede Champions League med FCK tilbage i 2006, men som denne gang kan se en vanskelig tid forude, hvis ikke der strammes op.

- I efteråret i Europa så vi, hvor vigtigt det er ikke at lave de fejl. Der blev vi desuden straffet, fordi vi ikke besad den nødvendige klogskab og kvalitet til at køre et resultat hjem. I kampe, hvor vi ikke evner at score, skal vi holde nullet. Vi skal stå med bolden, hvile lidt, forsvare og være kyniske.

Et dansk mesterskab til FC København betyder en retur til Champions League, hvor klubben senest var med i 2010 og før det i 2006. Dengang bestod mandskaberne af erfarne, solide og sammenspillede individer. Lige nu mangler FCK en god del af dette.

- Vi har mange unge gutter med den rigtige indstilling, mentalitet og kvalitet. De kan nå rigtig langt. Men mange af dem er kun omkring de 20 år, og de kan nå at blive så meget bedre endnu. Det kommer også til at ske, derfor ser jeg et kæmpestort potentiale i dette hold.

Er det anderledes, end sidst du var her?

- Ja, for dengang var det en stamme af spillere, som aldersmæssigt lå fra 26 til 30 år. Det var bundrutineret hele vejen rundt og vanvittigt solidt, og jeg ved ikke, hvor mange kampe vi vandt 1-0. Det her hold spiller mere friskt, offensivt og dynamisk. Der er flere udfordrende spillere, og man kan godt kalde det en mere moderne form for fodbold, siger Lars Jacobsen.

Dagens Gossip