FCK henter Peter Ankersen i Salzburg på lejeaftale

FC København henter den tidligere Esbjerg-spiller Peter Ankersen på en etårig lejeaftale i Red Bull Salzburg. FCK har også sikret sig en købsoption i aftalen.

Det meddeler klubben fredag i en pressemeddelelse.

Den stærke højreback har gennem et stykke tid været rygtet til FCK, og det bliver altså i første omgang på en lejeaftale for næste sæson.

- I Peter har vi sikret os fremtidens højreback for det danske landshold. Han er dynamisk, hurtig, gennembrudsstærk og målfarlig. Det er mange af de kvaliteter, vi søger hos en back i FC København, siger manager Ståle Solbakken i pressemeddelelsen.

Ankersen glæder sig til at komme hjem til dansk fodbold igen, hvor Ståle Solbakkens spillestil har været med til at lokke ham mod Danmark.

- Jeg ser et rigtigt godt match mellem mig og FC København, der har en spillestil med offensive backer, der er meget involveret i spillet, siger Ankersen.

Det passer mig perfekt som spillertype, og jeg er stor tilhænger af den type fodbold, der bliver spillet i FC København.

Egentlig var det slet ikke meningen, at FCK skulle hente en højreback, men muligheden for at få Ankersen kunne Ståle Solbakken ikke lade passere.

- Vi ville ikke lade ham gå vores næse forbi, da chancen opstod. Derfor er det i første omgang en lejeaftale, men går det, som vi alle forventer, så ser vi frem til at have ham i København i mange år, siger FCK-manageren.

24-årige Ankersen, der står noteret for seks landskampe i rødt og hvidt, har i denne sæson vundet både mesterskab og pokaltitel med Red Bull Salzburg, men han mangler nogle danske titler.

- Jeg mangler at vinde nogle danske mesterskaber, og det kan jeg gøre med FC København, lyder det højrebacken.

Han støder til truppen i slutningen af juni, hvor han skal kæmpe med Christoffer Remmer og Tom Høgli om pladsen på højreback i næste sæson.

/ritzau/

Dagens Gossip