FCK holder Esbjerg nede i nedrykningssumpen

03/05/2015

Nedrykningstruede Esbjerg var tæt på at rage en særdeles vigtig sejr til sig søndag på udebane mod FC København.

Vestjyderne var længe foran, men måtte rejse hjem fra hovedstaden med et nederlag på 1-2.

To minutter før slutfløjt scorede Nicolai Jørgensen sejrsmålet for FCK, da han bankede bolden forbi Martin Dubravka i gæsternes mål.

Et kvarter tidligere havde Daniel Amartey gjort det til 1-1, efter at Tom Høgli før pausen havde bragt Esbjerg foran på et mærkværdigt selvmål.

Presset på de vestjyske gæster var maksimalt før kampstart, efter at FC Vestsjælland tidligere på dagen havde slået FC Nordsjælland.

De to sene FCK-scoringer betyder, at afstanden til vestsjællænderne under nedrykningsstregen nu er skrumpet til tre point.

Esbjerg bragte sig i front efter en lille halv time, da Casper Nielsen sendte et hjørnespark ind foran mål, hvor to FCK-spillere var med til at få bolden i eget net.

Ved forreste stolpe fik Rurik Gislason ikke headet ordentligt til bolden, der i stedet fortsatte hen mod norske Tom Høgli ved bageste stolpe. Uheldigvis for nordmanden fik han dirigeret bolden op i målhjørnet.

Allerede før 1-0-scoringen havde Esbjerg vist de bedste tendenser i en chancefattig forestilling.

FCK-spillerne lagde et højt tryk - uden at komme til de helt åbne målchancer - hvilket samtidig gjorde hjemmeholdet sårbart, når de vestjyske gæster rullede deres kontraangreb af sted.

Ryan Johnson Laursen og Emil Lyng var langt hurtigere end FCK's defensiv, der to gange før pausen måtte tage ulovlige midler i brug for at forhindre to friløbere. Steve De Ridder og Per Nilsson måtte indkassere en advarsel hver på den konto.

Kampbilledet gentog sig i de sidste 45 minutter med FCK-pres og store kontramuligheder til Esbjerg.

Mathias "Zanka" Jørgensen havde en stor chance, men fik reddet et hovedstød på målstregen efter en feberredning af Esbjerg-keeper Martin Dubravka.

Kort efter blev Dubravka dog overlistet, efter at målmanden havde pareret et Nicolai Jørgensen-forsøg. Daniel Amartey var hurtig over bolden og sparkede den op i nettaget til 1-1.

I slutfasen slog Nicolai Jørgensen til for FCK, da angriberen spillede et-to med Christoffer Remmer på venstrekanten og trykkede bolden i mål til 2-1.

Esbjerg har i bunden 28 point, hvilket er tre point mere end FC Vestsjælland under nedrykningsstregen.

FCK har 52 point på ligaens andenplads efter det suveræne førerhold fra FC Midtjylland med 61 point. FCM møder mandag Randers FC.