FCK indleder sæsonen med sejr i Esbjerg

26/07/2015

Fodboldklubben FC København indledte søndag sin sæson i Alka Superligaen med en 2-1-sejr, da københavnerne var besøg hos Esbjerg.

Kampens første store chance kom efter cirka et kvarters spil til FCK's Benjamin Verbic. Efter et smart træk ind i banen bankede han bolden på stolpen.

Vestjyderne var farlige kort efter. Mick van Buren kom efter fint forarbejde fra Nicki Bille Nielsen frem til en stor mulighed, men Stephan Andersen var klar med en flot refleks i FCK-målet.

Cirka midt i første halvleg kom københavnerne foran, da Nicolai Jørgensen udnyttede svagt forsvarsspil fra Esbjergs Michael Jakobsen.

Nicolai Jørgensen erobrede bolden langt nede på hjemmeholdets banehalvdel og sendte en aflevering videre til Marvin Pourie, der nemt kunne gøre det til 1-0.

Kort før pausen blev det endnu værre for Esbjerg i en situation, hvor målmand Martin Dubravka så rigtig skidt ud.

Nicolai Jørgensen forsøgte sig udefra, og selvom det så ud til, at bolden ville ende lige i hænderne på Dubravka, gled bolden alligevel ind til 2-0.

I pausen blev hjemvendte William Kvist skiftet ind for FCK, men den danske landsholdsspiller vil nok ikke huske tilbage på sin indsats med glæde.

Kvists spændingsniveau var alt for højt, og han skal prise sig lykkelig over, at han ikke blev vist ud. Han begik en stribe grove frispark, men slap med en advarsel.

Selvom Esbjerg efter pausen jagtede en reducering, havde hjemmeholdet meget svært ved at finde hullerne i FCK's defensiv, der leverede en professionel og stabil indsats.

Seks minutter før tid gav presset dog alligevel pote, da indskiftede Mikkel Vestergaard fik headet bolden i mål til 1-2.

Det vestjyske sats fortsatte i slutminutterne, men hjemmeholdet kom ikke tættere på.

Esbjerg har et point efter to kampe. FCK sad over i første spillerunde og har således indledt sæsonen perfekt med sejren i Esbjerg.