FCK inviterer Brøndby til et møde om sikkerheden

FC København inviterer nu Brøndby til møde om sikkerheden før de næste to indbyrdes opgør, som venter i de kommende to uger i både Superligaen og pokalturneringen.

Københavnerklubben understreger, at man forstår og respekterer, at det langt fra er størstedelen af Brøndbys fans, der udviser den adfærd, der var efter pokalkampen onsdag, hvor FCK's spillere og ledere blev angrebet med kasteskyts.

- Langt de fleste bidrog til en god stemning inden for helt acceptable rammer til et derby.

- Men vi er nødt til at forholde os til det mindretal, der udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko for andre tilskuere, spillere, frivillige, vagter, fotografer og tv-folk.

- Derfor har vi nu inviteret Brøndbys ledelse, sikkerhedsrepræsentanter, fankoordinatorer og de to holds anførere til et møde hos os hurtigst muligt.

- Vi ser frem til en åben og ærlig dialog om, hvordan vi løser de sikkerhedsproblemer, der er omkring de her kampe. Her vil vi selvfølgelig også komme med nogle løsningsforslag, der kan tilgodese alle, lyder det fra FCK.

Klubben mener, at Brøndby havde ansvaret for sikkerheden i den ende, hvor balladen skete.

- Til kampen i går var Brøndbys fans blevet tildelt deres egen tribune (D), ligesom de havde egne vagter og sikkerhedsfolk med til kampen, og det er udeholdet, der har det objektive ansvar for udebaneafsnittet.

- Der var net og afskærmninger oppe omkring Brøndbys tribune. Desværre må vi konstatere, at det ikke var nok, konstaterer FCK.

Onsdagens kasteskyts bestod blandt andet af et jernrør, en mobiltelefon og golfbolde. Kampen på banen endte 1-1. Returkampen spilles 20. april i Brøndby.

/ritzau/

Dagens Gossip