FCK-keeper: Vi sukker efter et dansk mesterskab

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Af alle målmænd i Superligaen har FC København-keeper Stephan Andersen lukket færrest mål ind i efteråret.

Kun 12 mål i 17 kampe er gået ind på Stephan Andersen, og den successtime vil han fortsætte i foråret, så FCK kan vinde det danske mesterskab. De seneste to sæsoner har AaB og FC Midtjylland vundet DM-guld.

- Jeg håber, at jeg kan lægge endnu mere på og være med til at skaffe endnu flere point til holdet, så vi kan få det danske mesterskab, som vi alle sammen går og sukker efter, siger Stephan Andersen.

Den danske landsholdsmålmand ønsker at holde sit niveau, så FCK ikke mister sin øjeblikkelige førsteplads i ligaen.

- Man skal aldrig være tilfreds med sig selv. Jeg synes, at jeg har leveret på et ganske fornuftigt niveau og været med til redde en masse point til holdet, forklarer han.

I opstarten har FCK fået lov til at træne inde i Parken, som skal alligevel skal have skiftet græstæppe, og trods vinterkulden er motivationen i top.

- Det er rart at komme i gang igen. Og specielt med den position vi ligger i, er det ekstra motiverende, siger Stephan Andersen.

Han har fortsat mod på landsholdet og håber på, at den nye fodboldlandstræner Åge Hareide vil give ham chancen i foråret.

- Det bliver spændende at se. Nu er det første gang uden Morten Olsen for mit vedkommende, hvis jeg bliver udtaget. Det må tiden vise.

- Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske på den front, lyder det fra FCK-keeperen.

FCK skal i år på træningslejr i Dubai. Holdet rejser 3. februar og returnerer til København 15. februar og skal undervejs spille tre træningskampe mod de svenske klubber Malmö FF og AIK Stockholm samt japanske FC Tokyo.

- Jeg ser personligt utrolig meget frem til det. Jeg er jo halvt latino. Jeg elsker sol og sommer.

- Forhåbentlig kommer vi ned til nogle gode baner og modstandere. Det bliver godt for sammenholdet, siger Stephan Andersen.

/ritzau/