FCK klar til Brøndby-pokalbrag efter sejr over Randers

16/03/2016

Randers kunne dufte en straffesparkskonkurrence og potentiel tiltrængt oprejsning efter nogle kaotiske dage, da klubben i pokalkvartfinalen mødte FC København, men Mathias "Zanka" Jørgensen fratog kronjyderne muligheden for triumf.

Her dukkede midterforsvareren op og headede 2-1-målet ind få minutter, før kampen ville være gået i straffesparkskonkurrence.

Dermed er vicemestrene klar til semifinalen, hvor ærkerivalerne fra Brøndby bliver modstanderen i to kampe.

FCK satte sig tungt på spillet fra kampens begyndelse mod Randers, og allerede efter ti minutter var Andreas Cornelius tæt på bringe hjemmeholdet i front.

På et hjørnespark kom han højest og sendte et farligt hovedstød af sted, men Karl-Johan Johnsson i Randers-målet hev en flot redning frem.

FCK kom frem til mange indlæg, men den sidste skarphed manglede dog på indlæggene, som i de fleste tilfælde var et par centimeter for høje til de to hovedstødsstærke FCK-frontløbere.

Som halvlegen skred frem, kom der mere balance på Randers-mandskabet, som begyndte at vise lidt tænder på kontra.

Fem minutter før pausen var kronjyderne tæt på at tage en lidt ufortjent føring. Kasper Fisker trak ind fra højre, og hans afrettede skud svævede i en blød bue over Thomas Kaminski i FCK-målet, men bolden tog ydersiden af stolpen.

Fra starten af anden halvleg var det igen FCK, der trykkede på. Efter få minutter måtte overliggeren redde Randers, da Youssef Toutouh fik afsluttet under lidt klumpspil i feltet, og Mathias "Zanka" Jørgensen kunne ikke få fart på hovedstødet på riposten.

Kort inden uret rundede en time, fik hjemmepublikum noget at juble over. Federico Santander blev nedlagt lige på kanten af feltet, og angriberen fra Paraguay hamrede selv frisparket gennem Randers-muren og i mål.

Målet fik Randers længere frem på banen, men det kneb med at skabe de store chancer indtil ti minutter før tid.

Her var man tæt på at udligne på en dobbeltchance ved et hjørnespark, men FCK klarede frisag.

Det gjorde Ståle Solbakkens tropper ikke kort inde i tillægstiden, hvor indskiftede Kasper Junker fik afrettet sit skud i feltet, så bolden røg over Thomas Kaminski og sejlede ind til 1-1.

Andreas Cornelius burde dog have afgjort kampen kort efter, da han misbrugte en friløber.

Den forlængede spilletid havde lidt chancer i begge ender, men det lugtede af straffesparkskonkurrence, indtil Mathias "Zanka" Jørgensen få minutter før slutfløjt headede målet til 2-1 ind.

FCK-stopperen satte hovedet på et hjørnespark bagest i feltet, og bolden fløj over Karl-Johan Johnsson, som ikke imponerede med sin placeringsevne i situationen.

Randers fik faktisk bolden i nettet i sidste minut, men målet blev annulleret for offside til stor frustration for udeholdet.