FCK kunne ikke knække AGF - klar til mesterskabsfest i Brøndby

Det er en af de ting, der gør fodbold og Superligaen værd at følge trods begyndende grilltemperaturer, japanske festivaler og hvad der ellers er af tiltrækkende tilbud langt fra tribuner og tv-skærme. Når et mål fra en zimbabwansk landsholdsspiller midt på Fyn kan ændre stemningen og omstændighederne omkring en kamp midt på Østerbro i København, ja så ved vi det. Det er fem minutter i lukketid, og det er nu det afgøres, hvilke varer, der også er på hylderne i morgen.

Quincy Antipas sejrsudløsende scoring for Brøndby i Odense faldt 18.45 søndag aften. Et kvarter senere blev FC København-AGF fløjtet igang af dommer Michael Tykgaard. Med en ny dagsorden. Fra næsten kun at være en forfest til FCKs mesterskabskalas var det pludselig en overlevelseskamp for gæsterne fra byen, der engang blev brandet som ’Smilets by', men i dag smykker sig med det lidt mindre romantiske ’Danish for progress'. Antipas-scoringen 180 kilometer væk pustede nemlig ikke bare liv i spændingen på Østerbro - den sugede AGF helt ned i den ondskabsfulde nedrykningskamp.

Gæsterne lagde derfor i land i højt tempo og i sjældent udfordrende stil for en udefrakommende i Parken. Adam Eckersley fik hurtigt en mulighed, men herefter fik hjemmeholdet bedre fat. Det skar først Cesar Santin og siden Christian Bolaños ud i pap med store muligheder, men begge misbrugte på en velspillende Steffen Rasmussen i AGF-buret. 

Med en sejr var FC København i teorien danske mestre med en buffer på tolv point og en bedre målscore ned til FC Nordsjælland - blot fire runder før Superliga-dørene lukker for denne sæson. Og netop det faktum lig nede en sovepude for det kommede mesterhold. Det var som om der allerede var kommet konfetti i den normalt så malende og mosende FCK-masline. Presspillet fungerede ikke, og oven i var både afslutninger og indlæg upræcise. En åben mulighed til Andreas Cornelius var alt, der fik tilskuerne op af stolene efter pausen. 

Samtidig gik det i løbet af 2. halvleg op for AGF at ét point både er et flot resultat at rejse fra Parken med, men også en enorm håndsrækning i den tilspidsede nedrykningskamp. Derfor gik de på offensivt kompromis efter pausen. 

Det hele sluttede derfor uden mål og med ét point til hver. AGF kom et skridt længere væk fra døren væk fra det gode selskab, mens FCK er mestre med en sejr på Brøndby Stadion i næste weekend.

Én enkelt af FC Københavns spillere har i øvrigt lidt mere at spille for end et dansk mesterskab i disse uger. Superliga-topscorer Andreas Cornelius havde således trukket celebre iagttagere til Parkens tribuner søndag aften. Ifølge Berlingskes oplysninger var Premier Leagues nummer seks, traditionsklubben, Everton, at finde blandt de 20.670 tilskuere. Liverpool-klubben har set Cornelius flere gange dette forår - blandt andet i Farum for to uger siden - og i aftes var englænderne i hovedstadsområdet igen. Berlingskes kilder fortæller at Everton indtil videre kan lide hvad de ser. 

Et køb af FC Københavns angrebskomét kan derfor komme på tale allerede den kommende sommer. Men Cornelius har set bedre dage, end han gjorde mod AGF. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip