FCK måtte nøjes uafgjort efter brændt straffe

Kampen mellem AaB og FC København beviste tre ting: Hjemmeholdet hører til i toppen, og FC København er gode, men ikke en klasse over resten af ligaen.Og Andreas Cornelius er ikke en sikker straffesparksskytte.

Kampen var en lige og livlig affære med masser af intensitet. To spillere kom især i fokus, FC Københavns costaricaner Christian Bolaños og hjemmeholdets venstre back Jakob Ahlmann Nielsen.

Fem minutter før pausen nedlagde Bolaños AaB-backen i feltet, og dommeren dømte straffespark, som Nicklas Helenius sikkert udnyttede. FCKerne mente ikke, at der var straffe - Bolaños ramte ganske vist bolden i tacklingen, men han flæskede AaBeren så voldsomt, at straffekendelsen var i orden.

Dermed kunne AaB gå til pausen med en føring, og selvom man ikke havde spillet godt, havde hjemmeholdet alligevel matchet københavnerne.

Men der gik ikke lang tid, før Bolaños gjorde skaden god igen. Spillet fri på på kanten chippede han elegant bolden ind over den ellers stærkt spillede Nicolai Larsen i AaB-målet til udligning kun tre minutter inde i anden halvleg. Andreas Cornelius trådte bolden helt ind i netmaskerne, men den havde allerede været over stregen, da FCKs lange angriber ville være helt sikker på, at den gik ind.

Begge hold havde flere gode chancer for at score det afgørende mål. Københavnerne havde således hele tre skudforsøg, der ramte overliggeren. Både Nicolai Jørgensen, Bolaños på frispark og i dommerens overtid den indskiftede Rurik Gislason havde alle nærkontakt med det tværgående træværk, men ind ville bolden ikke.

Med kun 6 minutter tilbage begik Jakob Ahlmann Nielsen et klodset straffespark, da han sparkede Cornelius i hælen, men landholdsangriberen skød et svagt straffe, som den stærke AaB-målmand Nicolai Larsen reddede. Dermed endte kampen uafgjort, og det resultat kunne begge hold være tilfredse med.

FCK forsvarede forspringet ned til FC Nordsjælland, og AaB holdt fast i Randers i kampen om bronzen.

 

 

 

Dagens Gossip