FCK og Brøndby er i dialog om tilskuertvist inden derby

Skrevet af admin

14/04/2016

Dagens topnyheder

Tre dage inden søndagens derby mellem FC København og Brøndby i Telia Parken, er det stadig uvist, om udeholdet Brøndby får støtte fra sine fans på udebaneafsnittet.

Onsdag meddelte Brøndby Support og de aktive fangrupper, at man vil takke nej til billetter til kampen.

Årsagen er, at fansene føler sig uretfærdigt behandlet af FC København, som har fremsat en række krav, der gør det svært for Brøndbys fans at støtte deres hold med en såkaldt tifo.

Onsdag lagde begge klubber op til dialog om problematikken, og Ritzau erfarer torsdag, at parterne er i dialog i forsøget på at finde en løsning inden kampen.

Brøndby IF ville efter planen åbne billetsalget til kampen torsdag, men nu er planen at skyde det i gang fredag eftermiddag, hvor man håber at have fundet frem til en løsning.

Når parterne ikke frem til en løsning, kan Brøndby i yderste konsekvens frasige sig et udebaneafsnit til kampen. Brøndby kan også vælge at sælge billetter til andre fans end de, der repræsenterer fangrupperne.

Tilskuertvisten mellem de to klubber tog sin begyndelse op til det seneste indbyrdes møde i pokalturneringen 6. april.

Som et modsvar på at Brøndby har begrænset FC Københavns udebaneafsnit til kommende indbyrdes kampe på Brøndby Stadion, valgte FCK at gøre det samme, og Brøndby blev blot tildelt 1903 billetter til pokalkampen.

Efter opgøret, der sluttede 1-1, opstod uroligheder blandt nogle af Brøndbys tilskuere, der kastede diverse genstande efter blandt andre FCK-spillere, der ville forlade banen gennem spillertunnelen.

Ovenpå episoden holdt de to klubber møde om sikkerheden. Her blev det besluttet, at Brøndbys afsnit skulle begrænset yderligere, så kun 1400 fans vil få adgang til søndagens ligakamp.

Men nu er det altså tvivlsomt, om billetterne overhovedet vil blive solgt.

- Vi vil ikke acceptere den chikane og sabotage af vores opbakning, som vi i øjeblikket oplever fra FCK's side, lød det fra fangrupperne Brøndby Support, Deling 43 og Alpha onsdag.

Søndagens ligakamp i Telia Parken begynder søndag klokken 18. På onsdag den 20. april tørner rivalerne sammen i retursemifinalen i pokalturneringen - denne gang i Brøndby.

/ritzau/