FCK om annullerede billetter: Sikkerhed først

Fodboldfans med udenlandske navne har fået annulleret deres billetkøb til FC Københavns Champions League-kampe i Parken.

Årsagen er ifølge klubben sikkerhedshensyn. Real Madrid, Juventus og Galatasaray har masser af fans i Danmark, og FC København vil ikke risikere at blande udeholdets fans med københavnernes egne fans. Det må klubben i øvrigt heller ikke for det europæiske fodboldforbund Uefa.

De vrede fodboldfans tolker det umiddelbart som diskrimination, at de ikke måtte købe billetter, fordi de ikke hedder Hansen, Nielsen eller Jensen. Men det afviser FCK.

- I virkeligheden skal vi tilbage til vores kamp mod Hannover 96 i Parken for to år siden, hvor 5000 tyskere havde købt billet og blev blandet med vores egne fans. Det havde vi ikke håndteret særligt godt, og det gav en dårlig oplevelse på stadion.

- Desuden fik vi en stor bøde af Uefa, siger Daniel Rommedahl, der er projektchef i FC København.

- Da vi kendte vores modstandere torsdag aften, gik vi derfor i gang med at monitorere, hvem der har købt billetter. Der var solgt rigtigt mange billetter på meget kort tid, og der var ret mange udenlandske navne iblandt.

- Vi skal fortælle dem, at hvis de er fans af udeholdet, skal de købe billetter gennem udeholdets billetsalg. Derfor er der ikke andet at gøre end at tage dialogen med dem.

- Hvis de fortæller os, at de er fans af FCK eller bare gerne vil se en god fodboldkamp, får de selvfølgelig lov at købe billetterne, fortsætter han.

Daniel Rommedahl opfordrer til, at køberne med udenlandske navne på mandag kontakter Billetlugen, som distribuerer billetterne.

- Billetterne er ikke solgt til anden side. Vi ved godt, at når vi skyder med spredehagl på denne måde, rammer vi ikke kun plet. Men det var den måde, som var mest logisk, fordi vi så får dialogen med billetkøberne, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip