FCK-profil: Vi er favoritter til mesterskabet

FC København vandt søndag aften 4-1 over OB og er dermed alene i spidsen af Superligaen.

Forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen tøver ikke med at påtage sig favoritrollen til at tage mesterskabet.

- Vi har været gode gennem en stor del af denne sæson, og jeg tror kun, vi bliver endnu bedre. Vi har hele tiden været favoritter, men vi bliver bedre og bedre, så det bliver spændende forår. Vi har rigtig mange dygtige spillere, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

- Vi er mere frit flyvende på dette hold. Det svinger måske lidt mere, end det gjorde før i tiden, men jo mere tid vi får sammen, jo mindre bliver de udsving også.

- Pointhøsten har været rigtig fin, vi har scoret en masse mål og er også stærke defensivt, siger forsvarsspilleren.

Nicolai Jørgensen mener også, at det ser godt ud for FC København før foråret.

- Vi ved, at FCM har været hårdt ramt af skader, hvilket vi også selv har. Nu skal vi lige have hjernen et andet sted i nogle uger, og når vi så kommer tilbage, skal vi give den fuld gas for at vinde det guld.

- Kan vi holde alle skadesfri og sunde, ser det utroligt spændende ud, forhåbentlig stiger niveauet hos alle spillere.

- Jeg er utroligt glad for, vi fører i vinterpausen. Det betyder meget, at vi skal møde de andre tophold herinde. Her taber vi sjældent, og nu har vi været to gange i Brøndby og en gang i Midtjylland, og det betyder utroligt meget, at vi har hjemmebanen, siger Nicolai Jørgensen.

Manager Ståle Solbakken er mere forsigtig i sin udmelding, men peger på FC København og FC Midtjylland som de to hold, som formentlig kommer til at kæmpe om det.

- Jeg ved ikke, om vi er favoritter. Der er to hold, som har truppen og start-elleveren til at være favoritter, og det er FCK og FCM. Så har vi to outsidere i Brøndby og AaB. Ud fra truppen er FCM vores største konkurrenter.

- Der mangler lidt her og der, men vi har været jævnt solide. Vi har kun tabt to ud af 17 kampe i efteråret og har hjemme i Parken ikke tabt i 24 kampe, men vi skal blive bedre til at score på udebane og tage flere point på udebane, siger Solbakken.

/ritzau/

Dagens Gossip