FCK-profiler håber på Ståle-effekt

Det er ikke kun blandt tilhængerne, at ansættelsen af Ståle Solbakken, der har ført FC København til fem danske mesterskaber, har skabt tro på, at de seneste måneders mareridt nu er forbi.

FCK-spillerne lægger ikke skjul på, at der har været behov for at få tilført ny energi til mesterholdet, der ligger på en pinlig næstsidsteplads i ligaen efter de første fem kampe.

Brasilianeren Claudemir er blandt dem, der udviser helt åbenlys glæde over, at Ariël Jacobs er væk og Solbakken tilbage.

- Jeg er meget glad. Vi kender Ståle og kan lide hans stil. Jeg havde min bedste tid i FC København, da han sidst var træner, siger Claudemir.

Kollegaen Thomas Kristensen kræver respekt for Ariël Jacobs' arbejde og beder holdkammeraterne erkende, at det var deres dårlige præstationer, der fik belgieren fyret.

Men samtidig erkender midtbanespilleren, at trænerskiftet kan give truppen den tænding, der åbenbart er behov for.

- Du kunne ansætte hvem som helst. Når der kommer en ny træner, sker der noget. Der er nye øjne på spillerne, der gerne vil vise sig frem. Alle håber på, at det giver et boost, siger Thomas Kristensen.

Ståle Solbakken opfordrer spillerne til at udvise sammenhold.

- Alle er ude efter os, og det er sikkert helt fortjent. Men vi må ikke gemme os, fastslår nordmanden.

Søndag eftermiddag møder FCK på hjemmebane oprykkerne fra FC Vestsjælland. FCK har to point efter fem kampe. FC Vestsjælland har seks point efter lige så mange kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip