FCK-profiler kommer til at savne europæiske kampe

Uvant for de fleste af FC Københavns spillere er der ikke noget europæisk gruppespil i dette efterår.

FCK er ude af Europa League-kvalifikationen før playoff-runden, efter at holdet torsdag på hjemmebane tabte 2-3 til tjekkiske Jablonec.

- Jeg kan slet ikke forstille mig, hvordan det bliver. Det er en meget stor skuffelse for os. Det bliver svært at vænne sig til kun én kamp om ugen.

- Det bliver en anden hverdag, og det er meget ærgerligt, siger anfører Thomas Delaney.

Offensivprofilen Nicolai Jørgensen er på linje med kaptajnen.

- Det bliver lidt kedeligt. Jeg er utrolig skuffet.

- Vi kommer til at savne de europæiske kampe, men det er vigtigt, at vi nu holder fokus på det, som er virkelig vigtigt; nemlig at vinde det danske mesterskab og så komme i Champions League-kval i næste sæson, siger Jørgensen, der scorede et meget flot mål til 1-2.

- Et mål kan man altid bruge til at få personlig selvtillid, men som hold var vi lidt uheldige, synes jeg. Vi spillede klart bedst, men de huggede to bolde op i hjørnet og scorede til 1-0, hvor han klart havde hånd på bolden.

- Men det er 100 procent vores egen skyld, at vi ryger ud, siger Nicolai Jørgensen.

Delaney er ligeledes meget ærgerlig over kampens forløb.

- Det er en kamp, der bølger frem og tilbage, men langt hen ad vejen gør vi de rigtige ting. Vi styrer kampen, selv da vi får en mand smidt ud. Men vi lukker også tre mål ind, og så er det altså svært at gå videre i Europa.

- Jeg kan forstille mig, at medierne kalder det en fiasko, men det er vores hverdag, det handler om, og vi ved godt, hvad succeskriteriet er i FCK.

- Vi er de første til sige, at vi skal spille europæisk og vinder mesterskaber, så der er ingen, der behøver fortælle os, hvordan landet ligger, siger Delaney.

/ritzau/

Dagens Gossip