FCK satte point til i guldkampen

For FC Nordsjælland haler kraftigt ind på FC København. Nøjagtig som Farum-mandskabet gjorde i sidste sæson, hvor de til sidst overhalede favoritterne og snuppede guldet.

Der er fortsat syv point mellem ligaens to bedste klubber, men spændingen er med ét tilbage i toppen. Inden foråret - det fodboldmæssige vel at mærke - blev sparket i gang i starten af marts, havde FC København 12 point ned til konkurrenterne. I dag er det antal reduceret kraftigt.

Det er det, efter FC København søndag aften spillede 1-1 med OB i en kamp indeholdende noget nær alt, man kan ønske sig. Bortset fra godt vejr. Der var bunkevis af chancer, sæsonens mest komiske misbrugte straffespark og stor intensitet i Parken. Og så var der fra kampens start en taktisk overraskelse af den sjældent interessante og perspektivrige slags.

Juventus gør det, Napoli gør det, og søndag aften gjorde OB det også. Troels Bech havde smidt al taktisk forsigtighed over bord og bundet sit sædvanlige 4-4-2-system - Superligaens klassiske og mest populære opstilling - i enden. I stedet lod den fynske træner sig føre af de nye vinde i international fodbold. Vinde, der de seneste to sæsoner har spredt sig fra Italien til resten af verden. Som bankdrift, opera og pasta gjorde det engang. Dog i lidt mindre omfang.

Troels Bech har, som en af de få trænere i Superligaen, spillerne til at lade sig inspirere af den nye internationale tendens, 3-5-2-systemet. Han har tre dygtige midterforsvarere, deriblandt to af ligaens mest talentfulde, til sin rådighed, og han har i Bashkim Kadrii og Espen Ruud to kantspillere med styrker både i defensiven og i det fremadrettede spil. Derfor tog han chancen med systemet på udebane mod ligaens førende hold.

Virkede systemskiftet så, lyder det logiske spørgsmål? Både og er det kedelige svar. Havde FC Københavns brasilianske angriber Cesar Santin haft andet end en ren Tycho Brahes dag, havde svaret sikkert været nej, men da han havde en af de mest uheldige og tandløse optrædener, en offensiv spiller har haft i denne sæson, mudres forklaringen lidt til.

Det samme bidrog OB-keeper Jesper Christiansen til med en intet mindre end sublim præstation på det stadion, der engang var hans hjemmebane.

De to var henholdsvis skurken og helten i Parken. To karakterer, enhver forestilling gerne skal have for at hæve sig op over gennemsnittet. Santin misbrugte chancer - Jesper Christiansen reddede dem. Den mest opsigtsvækkende værende det straffespark, brasilianeren efter en god halv time på mystisk manér trillede direkte ind i favnen på sin gamle holdkammerat.

Kun én gang lod Jesper Christiansen sig overliste. Det gjorde han, da svenske Pierre Bengtsson med et fladt skud fra kanten af feltet udlignede den føring, Espen Ruud havde sikret OB i første halvleg.

Kører Interflora op foran Jesper Christiansens hjem mandag formiddag med en buket fra FC Nordsjælland, har målmanden fortjent hver enkelt lille blomst. Han har åbnet døren for, at historien kan gentage sig. Nu er det op til FC Nordsjælland at slå døren ind. Det kan de så småt gøre næste mandag , når FCK gæster Farum. Spændingen stiger.

 

 

 

Dagens Gossip