FCK snød FC Midtjylland i overtiden

Det sidste opgør i Superligaens 24. runde stod i aftes mellem FC Midtjylland og FC København, der mødtes på heden i Herning Langfredag aften.

FC København kunne med en sejr tegne stregen op under deres suveræne mesterskabskurs, mens FC Midtjylland havde anderledes brug for de tre point, som på trods af deres midterplacering som tabellens syver, var vigtige for at kunne lægge afstand til bundholdene, som de til en vis grad selv er en del af endnu med seks point fra nedrykningsstregen før kampen med 11 spiller runder igen.

Og netop midtjyderne udviste stor kampgejst fra starten ved at lægge pres på FC København. Begge hold var dog leveringsdygtige af seværdig fodbold fra første fløjt, og selvom FC København før kampen havde mere en dobbelt så mange point som dagens modstander, så virkede FC Midtjylland særdeles uintimiderede af netop dette hele kampen igennem.

Og det fik hjemme da også slået fast 38 minutter inde i første halvleg, da Petter Andersson efter et langt indkast ind i FCK-feltet fik skubbet bolden over stregen og derved taget et i øjeblikket ret så passivt københavnsk forsvar ved næsen.

Dermed førte hjemmeholdet 1-0 ved pausefløjtet.

I anden halvleg lignede det dog ingenlunde et resultat, udeholdet havde lyst til at rejse hele vejen hjem til København med, og særligt FC Københavns stjernefrø, 20-årige Andreas Cornelius, var fremme i fodboldstøvlerne i anden halvleg med flere store chancer.

Men ikke desto mindre udførte samtlige af FC Midtjyllands spillere deres arbejde yderst professionelt, og efter 72 minutters spil viste FC Midtjyllands anfører Mads Albæk stort overblik, da han prikkede bolden til rette for Petter Andersson, der headede bolden i mål og blev dobbelt målscorer.

Det krævede en udskiftning hos gæsterne, der sendte en stærk offensiv kraft i form af César Santín på banen, og det skulle vise sig at være det helt rigtige valg.

For bare et minut efter at være blevet skiftet ind, var Santín på pletten, da Erik Sviatchenko kiksede sin clearing og gav plads til at Cornelius kunne lægge bolden til rette for sin netop indskiftede holdkammeret, der således reducerede til 2-1 14 minutter før tid.

Det gav naturligt nok kampen, der ellers var tæt på afgjort, et skud spænding, og målet fik FC København til at kæmpe endnu mere ihærdigt.

Og selvom FC Midtjylland forsøgte at holde københavnerne på det ene mål og holde fast i drømmen om at hive de tre point hjem, så fik de for alvor at mærke, at de havde besøg at det suverænt bedste angreb i dansk klubfodbold.

For i dommerens overtid sendte netop indskiftede Thomas Delaney en bold i panden på Andreas Cornelius, der dermed sikrede FC København uafgjort 2-2 og snød FC Midtjylland for to point.

 

 

 

Dagens Gossip