FCK-stjerne advaret og sat af

Da Ståle Solbakken for et par år siden skreg sine norske gloser ud over Parken i mesterskabskampe og store Champions League-opgør, var Christian Bolaños en af hans absolutte nøglespillere. Costaricaneren var en lille magiker med kuglen for fødderne, og han strålede af både kreativitet og målfarlighed.

I dag er billedet fundamentalt anderledes. Solbakkens skingre røst gjalder ganske vist igen ud over nationalarenaen efter to års fravær, men Christian Bolaños er en skygge af sig selv. Kreativiteten er udskiftet med opgivende attituder, og målfarligheden synes længere væk end kantspillerens mellemamerikanske hjemland.

Onsdag var Bolaños bænket mod Real Madrid, og søndag var han så helt droppet til FCKs trup, da Sønderjyske blev slået 2-1. De røde lamper lyser over costaricaneren, og nu har Ståle Solbakken haft fat i kraven på ham. Tager kantspilleren sig ikke sammen, ryger både spilletiden i FCK og dén VM-billet, hans landshold allerede har sikret.

- Lige nu er der 18 spillere, der er bedre end Bolaños, siger Solbakken

- De sidste kampe har det ikke været godt nok. Han fik en advarsel før kampen mod Real Madrid, om at det var på tide at komme op i gear. Men det indhop, han leverede dernede, var ikke godt nok. Nu skal han til Costa Rica og spille landskampe, så han har god tid til at tænke sig om på flyet. For spiller han ikke på holdet her, spiller han heller ikke VM til sommer. Så vil det være svært for landstræneren at udtage ham, fortsætter FCK-træneren.

Christian Bolaños var Solbakkens egen opfindelse, da han i sommeren 2010 blev hentet i norske Start. Derfor ærgrer det FCK-bossen ekstra meget at være vidne til kreatørens nedtur.

- Jeg elsker Bola (Bolaños, red.). Jeg købte ham selv, og han spillede nærmest ikke en dårlig kamp for mig sidst, jeg var her. Jeg elsker drengen. Han er en af mine favoritspillere. Men det hjælper ikke, hvis han ikke præsterer, fastslår Solbakken. Nordmanden kan dog glæde sig over, at en anden af hans spillere har udnyttet Bolaños’ dårlige spil til at træde i karakter. Islandske Rurik Gislason har overtaget costaricanerens normale position på højre kant, og det har han gjort fremragende. Han var FCKs bedste i Madrid, og hjemme mod Sønderjyske var den tidligere OB-spiller endnu bedre.

- Sidste sæson var svær for mig. Det var et større skridt at komme til FCK, end jeg havde forventet, siger Rurik Gislason om begrundelsen for dét, der er en pludselig opblomstring.

- Jeg synes, jeg har været rigtig professionel i den her sæson. Jeg har trænet hårdt og er kommet i god form. Men forskellen er, at jeg føler mig komfortabel på banen. Fansene har givet mig lov til at lave fejl, hvor de i sidste sæson måske var lidt efter mig. I år har jeg fået trænerens tillid, men også fansenes. Det gør en kæmpe forskel, forklarer Gislason.

Dagens Gossip