FCK stoppede Brøndbys overmænd

Hvidovre levede ikke op til den sensationelle pokalsejr over Brøndby for en måned siden, da de onsdag aften tabte 2-4 til FC København, der nu er klar til pokalturneringens 4. runde og altså blandt de sidste 16 tilbageværende hold i turneringen.

Dermed kan FC København nu se frem til det yderst interessante bundbrag mod Brøndby på lørdag lige på den anden side af Hvidovres kommunegrænse.

Allerede efter 35 sekunder gjorde Cesar Santin det til 1-0, da han udnyttede Claudemirs stikning i dybden, og da den tidligere Hvidovre-spiller Youssef Toutouh i det 13. minut hamrede bolden op i det ene hjørne fra omkring 20 meters afstand, var sagerne egentlig afgjort.

Siden 2-1 sejren over Brøndby for en lille måned siden har Hvidovre ikke vundet en kamp i 1. division, men i fire forsøg kun hentet et enkelt point, og mod de forsvarende mestre, der omvendt har oplevet formfremgang i Superligaen, havde de ikke meget at gøre.

Ganske vist Hvidovre en mindre periode midt i første halvleg, hvor de et par gange skabte nogle halve chancer, og da Ole Dau sagde goddag til Jonas Hebo Rasmussens fine oplæg og reducerede til 2-1, troede en hel del af hjemmeholdets ganske entusiastiske tilskuere på 3-2 sejren. Sådan gik det langt fra.

I forhold til 2-1 sejren over OB i weekenden havde Ståle Solbakken valgt at spare Pierre Bengtsson, Christian Bolaños og Fenando Adi, der sad på bænken, samt Thomas Delaney, Olof Mellberg og skadede Johan Wiland, der var helt uden for truppen.

Det gav plads Jakob Busk i målet, Christoffer Remmer og Danny Amankwaa på backerne, Rurik Gislason på kanten og Cesar Santin i front, og var der nogen, der spillede sig tættere på en plads i startformationen til kampen mod Brøndby på lørdag, må det have været Gislason, der måske alligevel ville blive foretrukket frem for Christian Bolaños.

Efter pausen lagde FC København lige så heftigt ud som i første halvleg. Vetokele headede Christoffer Rimmers gode indlæg ind til 3-1, og Marvin Pourié, der var kommet ind i stedet for småskadede Cesar Santin, udnyttede Vetokeles fine stikning og lobbede bolden ind til 4-1.

Derfra handlede det for FC København en hel del om at spare sig til Brøndby-kampen lørdag, hvilket afspejlede sig i en omgang tomgang, indtil hovedparten af de 5.404 tilskuere til sidst kunne juble over den tidligere Brøndby-spiller Kristian Bo Andersens langskudsperlereducering til 4-2.

Dagens Gossip