FCK-svensker: Zlatan bliver afgørende mod Danmark

Paris Saint-Germain-stjernen Zlatan Ibrahimovic kan meget vel afgøre, om Danmark eller Sverige skal med til næste års EM.

Det vurderer FC Københavns svenske landsholdsspiller Mikael Antonsson forud for de kommende to playoffkampe.

- Det bliver specielt at spille mod Danmark. Jeg er jo svensk, så det giver sig selv, hvordan jeg tror, at det vil ende, siger Antonsson.

- Vi vinder, fordi vi har et godt landshold. Vi har et godt sammenhold, og så har vi nummer 10, siger forsvareren med henvisning til Zlatan Ibrahimovic.

- Han er jo vigtig for os. Han er vores store stjerne. Han laver mange mål i Paris, og vi håber også, at han gør det på landsholdet.

- Men det er to gode landshold, der står over for hinanden, og jeg tror, at det er små ting, der bliver afgørende. Der bliver helt sikkert ikke scoret mange mål, så vi skal bare sørge for ikke at lukke nogen ind, vurderer Antonsson.

Danskerne har de seneste gange haft krammet på svenskerne, men det fylder ikke det store hos FCK-spilleren. For godt et år siden vandt Danmark i København med 1-0 efter en sen scoring.

- Det tænker vi ikke på nu. Som svensker glemmer vi gerne det.

- Sidste gang vi mødte Danmark, scorede danskerne på straffespark til sidst, og som forsvarsspiller har jeg selvfølgelig kigget lidt ekstra på det danske landshold i og med, at jeg spiller med mange af spillerne.

- Jeg ved, at det er et godt hold. Det er jeg sikker på, at alle i Sverige ved. Nu skal vi hjem og træne en god taktik før kampen på lørdag, siger han.

Antonsson nævner, at han naturligvis har kigget på Christian Eriksen og Nicklas Bendtner samt Michael Krohn-Dehli.

- Men jeg kunne faktisk sige hele det danske hold, lyder det fra Antonsson.

Den første playoffkamp spilles i Stockholm på lørdag, inden der er returkamp i København 17. november.

/ritzau/

Dagens Gossip