FCK tager revanchere mod oprykkerne Hobro

26/10/2014

FC København fik søndag aften vasket en smule af skampletten af fra det sensationelle 0-3 nederlag mod Hobro tidligere på sæsonen. Løverne vandt 2-0 på udebane over oprykkerne, der nu er uden sejr i de seneste seks kampe.

Et flot mål af Nicolai Jørgensen midt i første halvleg var med til at grundlægge sejren.

Der var lagt op til fodboldfest i Hobro, der tidligere har gjort livet surt for sjællandske gæster.

Både Brøndby og FC Vestsjælland er blevet sendt hjem med nederlag, mens FC Nordsjælland kun er sluppet fra det nordjyske med et enkelt point.

FCK kunne Hobro dog ikke hamle op med i denne her omgang, og de tre point kan københavnerne velfortjent tage med hjem over Storebæltsbroen.

Allerede fra kampens begyndelse satte FCK sig på spillet, og efter fem minutter var Andreas Cornelius tæt på at bringe udeholdet foran. Den lange angriber måtte dog se sin afslutning gå i sidenettet.

Efter 23 minutter sejlede et indlæg fra højre helt over bagest i feltet. Her modtog Nicolai Jørgensen bolden med ryggen til målet. Den teknisk dygtige spiller vendte rundt og huggede til bolden, der gik i mål via stolpen uden chance for Hobro-keeper Jesper Rask.

Herefter ebbede tempoet en smule ud af kampen, men hjemmeholdets superligatopscorer, Mads Hvilsom, var alligevel tæt på at få udlignet kort før pausen.

Desværre for Hobro fik angriberen ikke ordentligt ram på en nedfaldsbold bagest i feltet.

Efter pausen skruede Hobro spillet et par niveauer op og satte hovedstadsgæsterne under pres.

I løbet af halvlegens første ti minutter måtte Stephan Andersen diske op med to pragtredninger efter et langskudsforsøg fra Martin Thomsen og et forsøg tæt under mål fra Mads Hvilsom. I samme periode følte Quincy Antipas sig i øvrig snydt for et straffespark.

Efter en times spil kom den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen på banen for FCK, og det var med til at stabilisere kampen.

FCK genvandt kontrollen, og ti minutter før tid kunne indskiftede Youssef Toutouh lukke kampen med målet til slutresultatet 2-0.

Et perfekt indlæg fra Daniel Amartey havnede lige i hovedet på den danske U21-landsholdspiller, der ubesværet headede bolden i mål.

De tre point sender FCK op på tredjepladsen, mens Hobro er nummer seks i superligatabellen.