FCK-træner kritiserer Superligaen

Det var med stor respekt for den forestående opgave, at FC Københavns spillere onsdag morgen fløj til Bukarest for at møde det rumænske storhold Steaua Bukarest i den anden kamp i Europa Leagues gruppespil.

Træner Ariël Jacobs har tre gange haft spioner på plads til Steauas kampe, og han er imponeret.

- Steaua er et fremragende og hurtigt spillende hold, konstaterer han.

FCK-spillerne skal altså markant op i tempo torsdag aften i forhold til de hjemlige kampe, som ifølge Ariël Jacobs ikke forbereder spillerne optimalt til internationale opgaver.

Efter tre bragende succesfulde måneder som træner for hovedstadsklubben er belgieren nemlig ikke specielt imponeret over niveauet i den bedste danske fodboldrække.

- Den belgiske liga er sværere. Det er en hård liga, hvor alle hold forsvarer sig godt, og der er en masse mand-mod-mand-dueller. Der får man ikke lov til at spille så uforstyrret, som man for eksempel gør i Danmark, lyder analysen fra den erfarne træner.

- Det er et problem, ligaen i Danmark deler med andre på samme størrelse. Man kæmper for at holde niveauet oppe i den nationale liga, så man kan klare sig i Europa, siger Ariël Jacobs.

FCK-træneren uddeler roser til det danske talentarbejde, der har gjort store fremskridt de seneste år. Men han mener, at det har udviklet sig til et problem for Superligaen, at unge danske spillere er så eftertragtede i europæiske klubber.

- Hvis en 18-årig har en god sæson, kan du være sikker på, at der er 20 klubber, der er interesserede i ham, og det er praktisk talt umuligt at have en afløser klar med det samme. Kvaliteten forsvinder meget hurtigere fra ligaen end tidligere, siger Ariël Jacobs.

I Belgien, som er et af de lande, dansk fodbold normalt sammenligner sig med, afslutter man sæsonen med playoff-kampe mellem ligaens bedste hold for at skabe flere kampe med internationalt snit.

Selv om det er netop den slags kampe, Jacobs ønsker sig, er han ikke nødvendigvis sikker på, at det er den rigtige vej at gå.

- Der kan siges både gode og dårlige ting om det, siger han.

FC Københavns sidste forberedelse til Steaua-kampen var et opgør på Casa Arena i Horsens foran blot 4.621 tilskuere.

Til gengæld havde optakten til den første Europa League-kamp mod Molde anderledes international kvalitet, da de danske mestre og Champions League-deltagere FC Nordsjælland var modstandere i Parken.

- Det var godt for vores forberedelser, at den kamp lå netop der. Det var godt for både os og for Nordsjælland, siger FCK's midtbanespiller Thomas Kristensen.

 

Dagens Gossip