FCK tror på Champions League uanset playoff-modstander

Apoel (Cypern), Red Bull Salzburg (Østrig), Viktoria Plzen (Tjekkiet), Celtic (Skotland) eller Legia Warszawa (Polen). En af disse fem klubber bliver FC Københavns modstander i playoffrunden, hvor en plads i Champions League-gruppespillet er på spil.

Uanset hvem der bliver trukket op af bowlen på fredag, føler FC København-lejren, at man står med gode muligheder for avancement.

Rutinerede William Kvist glæder sig over, at græske Olympiakos onsdag blev slået ud og derfor ikke kan blive modstanderen i næste runde.

- Vi er ikke seedet, og der er gode hold imellem, men vi kan håbe på en lodtrækning, hvor det bliver 50-50-agtigt. Ellers er det måske lidt til den anden side, siger Kvist.

Han lovpriste onsdagens præstation, hvor FCK med en sublim første halvleg vandt 3-0 hjemme over rumænske Astra Giurgiu og dermed gik videre med sammenlagt 4-1.

- Spiller vi som mod Astra, kan vi være med på et højt niveau, og så har vi muligheden for at komme i Champions League, men vi kan bare ikke garantere, at vi spiller sådan hver gang, siger Kvist.

Hans midtbanemakker Thomas Delaney forventer, at playoffkampen bliver afgjort på "små marginaler" lige meget, hvem modstanderen bliver.

- Det er alle hold, som vi skal kunne spille op med, men der er nogle, jeg hellere vil trække end andre. Celtic er svær at spille mod. Jeg ved ikke, hvor Plzen står. Apoel så jeg mod Rosenborg, og det er måske et af de bedre hold, siger Delaney.

Træner Ståle Solbakken mener også, at det bliver tæt, og det kan også blive afgørende, om holdet skal spille ude eller hjemme først, vurderer han.

- Trækker man eksempelvis Apoel, er der stor forskel på at spille ude eller hjemme sidst, siger nordmanden med henvisning til, at han helst er fri for en returkamp på Cypern.

- Det vigtigste for mig er ikke, om det er 60-40 i procenter eller 45-55, men om spillerne har en følelse af, at de kan klare opgaven, og det har de. Om vi så klarer den, det er en anden sag, siger Solbakken.

Kikser FCK i playoffrunden, er holdet i det mindste sikret en plads i Europa League-gruppespillet.

/ritzau/

Dagens Gossip