FCK udtager amputeret trup til endnu en Esbjerg-dyst

For fjerde gang i foråret møder FC København og Esbjerg søndag hinanden, men for løverne bliver det med en noget smallere trup end tidligere.

På grund af skader og karantæner har manager Ståle Solbakken således kun udtaget 16 mand til Alka Superliga-kampen, selv om det er tilladt at have 18 spillere med i kamptruppen.

Kris Stadsgaard, Bashkim Kadrii, Andreas Cornelius, Youssef Toutouh og Danny Amankwaa er langtidsskadede, mens Christian Poulsen og Mikael Antonsson døjer med mindre skader. Unge Brandur Olsen sidder over med karantæne.

Dermed priser Solbakken og FCK sig sikkert ekstra lykkelige over, at DBU's disciplinærudvalg ikke fandt grundlag for at straffe Mathias "Zanka" Jørgensen og Nicolai Jørgensen med karantæner efter bataljer i sidste uges kamp mod Randers FC.

Hos Esbjerg mangler kun Hans Henrik Andreasen og Mick van Buren, som begge har karantæner. Til gengæld har Jonas Knudsen og Erik Friberg udstået deres karantæner, lige som Lasse Rise er tilbage efter en ledbåndsskade.

Esbjerg har tabt to gange på hjemmebane mod FCK i dette forår, mens det lykkedes at spille uafgjort i den første pokalsemifinale på udebane. Cheftræner Niels Frederiksen har Esbjerg-taktikken klar.

- Vi ved, hvordan vi skal gribe kampen an, og det gælder om at få det til at lykkes med at være aggressive, dygtige på bolden og evne at spille os ud af FC Københavns første pres.

- Vi er også bevidste om, at taktikken kan være sværere at udføre på udebane, siger Niels Frederiksen til Esbjergs hjemmeside.

Med syv kampe tilbage har Esbjerg stærkt brug for point i bunden af rækken, hvor forspringet ned til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen er skrumpet til seks point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip