FCK vandt i Parken for første gang i et halvt år

Med FCKs 2-1-sejr over OB søndag, oplevede mestrene samtidig den første fulde gevinst på eget græs i mere end et halvt år. Med de tre point rykker FC København over nedrykningsstregen på bekostning af Brøndby.

Det var der ikke meget, der tydede på, da kampen manglede 20 minutter, og OB fortjent førte 1-0.

Efterhånden som tiden løb ud for FC København, så smed cheftræner Ståle Solbakken alle offensive kort på bordet med en bredside, der talte fem angrebsspillere. Med effekt - for så begyndte de danske mestre at skyde med skarpt i et afsluttende stormløb mod gæsternes mål, hvor fynboernes defensiv blev trukket til eksamensbordet. Her dumpede først anfører Anders Møller Christensen - stopperen kom slet ikke op til lille Thomas Delaney, som efter et hjørnespark - hjemmeholdets 12. af slagsen - headede udligningen i nettet.

Herefter gik den vilde jagt fra hjemmeholdets side på den sejr, som de ikke havde smagt i Parken i mere end et halvt år. Dermed fik kampen i det sidste kvarter omsider noget af den hektik, den savnede i store dele af første og anden halvleg.

Det blev værre endnu for gæsternes stopper-par. Indskiftede Cesar Santin sendte en præcis aflevering i dybden, og Kasper Larsen og Anders Møller Christensen blev ofre for deres egen offsidefælde, da Igor Vetokele iskoldt opsnappede bolden og scorede til 2-1.

Trods perioder med lave omdrejninger så kampen tidligt dramatik. Rasmus Falk fulgte med stor risiko op på en afslutning fra Morten Skoubo, som Johan Wiland halvklarede. Den svenske målmand var først på returbolden, men Falk stormede ind i FCK-keeperen og stemplede den liggende målmand på armen. Johan Wiland måtte efterfølgende udgå med en skade og endte på hospitalet til videre undersøgelse for en brækket arm. Rasmus Falk modtog en advarsel forseelsen, og FC København sendte unge Jakob Busk på banen.

Jakob Busk startede godt med at pille en friløber fra Morten Skoubo, men blev kort efter indskiftningen passeret.

Emil Larsen spurtede fra Thomas Delaney, søgte ned mod et bakkende FCK-forsvar og afsluttede fladt langs græsset fra kanten af feltet med en snu bold, der tog det lange hjørne til 0-1 efter 23 minutters spil

Målet faldt efter en periode, hvor OB havde held med at trække tempoet ud af kampen, og det frustrerede tydeligvis værterne. Opspillet blev forkrampet og størsteparten af afleveringerne ind i de farlige rum savnede en tydelig modtager. Som da Christiano Bolanos bestemte sig for at tage et frispark hurtigt - fra en ellers udmærket position i højre side - ind i gæsternes felt, uden at afleveringen var i nærheden af en hvid bluse. I stedet for det hurtige spil forsøgte FC København at mose sig ind i kampen med fysik, hvilket stort set bare resulterede i frispark til OB.

Resten af første halvleg serverede FC København en buffet af dårlige afleveringer og gå-fodbold for et stærkt frustreret hjemmepublikum, der dog så Adi teste Mads Toppel i overtiden. OB gik tilfredse til pause efter en fornuftigt løst mission uden at have været udsat for et pres af betydning.

Kampen gav også et tydeligt bud på, hvordan FC København kunne drille Juventus med 1-1 for derefter at have store problemer med OB. Modsat kampen tirsdag aften mod Juventus, skulle FC København skabe kampen mod OB - det udnyttede fynboerne næsten helt italiensk til at stå dybt, suge værternes spage angreb op og slå kontra. Hjemmeholdet savner ganske enkelt kreativitet og dybdeløb fra ikke mindst den centrale midtbane, de fik de afslutningsvist kompenseret for med vildskab og et stort offensivt sats. Det gav en længe ventet sejr, mens OB må ærgre sig.

 

 

 

Dagens Gossip