FCK vil holde på Amartey trods europæisk nedtur

FC København er ude af Europa League efter torsdagens samlede nederlag til Jablonec, og dermed er spørgsmålet om klubben kan holde fast i midtbaneprofilen Daniel Amartey.

Premier League-klubben Leicester er angiveligt meget interesseret, men manager Ståle Solbakken slipper kun ghaneseren for et ekstraordinært stort beløb.

- Daniel er glad for at være i FCK og udvikler sig stadig. Der har ikke været store nok bud endnu, og det skal det være, hvis vi skal sælge.

- Han bliver ikke dårligere af at blive her et år mere, og måske kan vi sælge ham for det dobbelte om et år, hvem ved, siger Solbakken, der ikke vil snakke om konkrete beløb.

- Men jeg ved, hvor grænsen går.

Nicolai Jørgensen håber og tror, Amartey bliver i FC København.

- Daniel er et fantastisk talent, der er vigtig for truppen. Hans tid skal nok komme, og lige nu har vi brug for ham her hos os. Jeg tror også, selv han har lyst til at blive et stykke tid endnu. Jeg er ikke så bange for, han bliver solgt, siger Jørgensen og roser ghaneseren:

- Han var lidt usikker i sine pasninger i starten, men nu er han blevet en eminent midtbanespiller. Sammen Thomas Delaney udgør han en fantastisk central midtbane.

Også kaptajnen Delaney håber Amartey bliver.

- Jeg har lært for længe siden, at man ikke skal bekymre sig om, hvem der bliver, og hvem der smutter. Det er helt op til cheferne at afgøre.

- Daniel er en meget dygtig spiller, og det er dejligt med en makker, der arbejder lige så hårdt som mig selv. Hans arbejdsiver giver mig lidt ro til at tage lidt offensive løb. Men han er også kun 20 år, han kan blive endnu bedre, siger Delaney.

Selv er hovedpersonen fåmælt omkring sin fremtid.

- Jeg har ikke så meget at sige. Jeg har tid tilbage på min kontrakt, og hvad der ellers skal ske, ordner min agent og klubben. Jeg fokuserer nu på ligaen og på at blive mester, siger Amartey.

FC København hentede sidste sommer Amartey i svenske Djurgården.

/ritzau/

Dagens Gossip