FCK ydmyget af Torino: Taber 1-5 i Parken

11/12/2014

FC København kom ud for et sandt mareridt torsdag aften i Europa League med et 1-5-nederlag på hjemmebane til Torino.

De danske vicemestre, der allerede før kampen havde udspillet deres rolle i gruppespillet, fik ellers lidt af en drømmestart.

Daniel Amartey bragte efter godt fem minutter FCK foran med 1-0, da han jagtede en fejlaflevering i gæsternes bageste rækker. Ghaneseren kastede sig ned i en tackling, og på forunderlig vis gik bolden i mål.

Det begyndte alligevel hurtigt at krakelere for værterne, der efter et kvarter måtte se Josef Martinez udligne for Torino. Venezuelaneren kantede sig forbi Mathias "Zanka" Jørgensen og scorede flot.

Inden pausen blev FCK så ramt af to udvisninger - først til Mikael Antonsson efter en halv time og 10 minutter senere måtte også Mathias "Zanka" Jørgensen ud. Begge på grund af nødbremser.

Antonsson fældede den lynhurtige Josef Martinez, mens kollegaen i midterforsvaret "Zanka" fik moslet Amauri omkuld i en nærkamp, der udmøntede sig i et italiensk straffespark. Det blev sikkert eksekveret af Amauri til 2-1.

De sidste 45 minutter tegnede sig som en langstrakt affære på egen banehalvdel for de ni tilbageværende københavnere.

Tre italienske scoringer straks fra anden halvlegs start betød, at Ståle Solbakkens spillere længe flirtede med klubhistoriens største nederlag. Det kom i 1993, da det daværende FCK-hold tabte 0-6 til AC Milan i Champions League.

FCK har generelt haft et skuffende efterår i Europa League, hvor holdet slutter sidst i gruppe B bag HJK Helsinki. Torino og Club Brugge er videre til forårets 1/16-finaler.