FCK's angrebsduo nedkæmper Sønderjyske i intens topkamp

25/10/2015

FC København er - i hvert fald for en stund - a point med FC Midtjylland i toppen af Alka Superligaen.

Søndag aften vendte træner Ståle Solbakkens mandskab stillingen 0-1 til en fortjent sejr på 2-1 i topkampen ude mod Sønderjyske.

Angrebsduoen Federico Santander og Andreas Cornelius sørgede for sejren i anden halvleg, efter at hjemmeholdet var gået til pause med en 1-0-føring.

Sønderjyske indledte kampen godt, men efter cirka et kvarter skiftede kampen karakter.

Først headede Andreas Cornelius bolden forbi mål, og kort tid efter måtte Sønderjyskes Marc Pedersen sparke bolden væk lige foran målstregen, da målmand Marin Skender havde blokeret en afslutning fra Thomas Delaney.

Ti minutter før pausen bankede FCK-spilleren Youssef Toutouh bolden på overliggeren, og man begyndte at ane en scoring til gæsterne i horisonten.

I stedet kom Sønderjyske foran 1-0 få minutter kort før pausen. Det skete efter en episode, der fik FCK-sindene i kog.

Først dummede højrebacken Peter Ankersen sig, da han mistede bolden til Baldur Sigurdsson og efterfølgende rev islændingen ned i straffesparksfeltet.

FCK-målmand Stephan Andersen reddede straffesparket fra Johan Absalonsen, men dommer Benjamin Helm Svedborg beordrede et nyt forsøg, fordi FCK-målmanden var gået ud af sit mål, før skuddet faldt.

Forseelsen var soleklar, og det må man ikke ifølge reglerne.

FCK-lejren vil dog utvivlsomt hævde, at det sker særdeles ofte, at målmanden bevæger sig for tidligt ud af målet ved straffespark, uden at der bliver fløjtet. Det kunne man også se af de efterfølgende protester.

Både Stephan Andersen og Mathias "Zanka" Jørgensen modtog advarsler for brok, men Johan Absalonsen holdt nerverne i ro og bragte Sønderjyske foran på det andet forsøg fra 11 meter.

FCK fortsatte presset i anden halvleg, og efter 55 minutter gav det bonus.

Den dyrt indkøbte angriber Federico Santander viste sit imponerende hovedspil, da han headede vicemestrene på 1-1.

Sønderjyske-forsvaret var dog meget passivt i situationen.

Cirka ti minutter senere faldt kampens afgørende scoring, da Ludwig Augustinsson sendte et indlæg afsted fra venstre side.

Det blev mødt af Andreas Cornelius, der flot sendte bolden ind bag Marin Skender.

FCK har 27 point for 13 kampe, det samme som FC Midtjylland, der har spillet en kamp færre. FCM møder søndag klokken 18 Brøndby på udebane.

Sønderjyske er trods nederlaget nummer tre med 21 point.