FCK's krise fortsætter: Taber til AaB

14/09/2014

Foran 8.546 tilskuere på Nordjyske Arena sikrede AaB sig lørdag aften tre vigtige point mod FC København i Superligaen.

Hjemmeholdet vandt 1-0 på en straffesparksscoring sat ind af Nicklas Helenius i første halvleg. Med sejren skaber AaB kontakt med den øverste halvdel efter en ellers sløj sæsonstart, mens FCK er hele 10 point efter FC Midtjyllands førerhold efter kun syv spillerunder.

Kent Nielsens AaB-tropper kommer med sejren op på siden af Brøndby, Randers og FC Nordsjælland, der dog alle skal i aktion søndag og dermed kan sikre sig flere point end de nuværende 10. FCK har otte point.

Både Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney og Andreas Cornelius havde ellers chancerne i anden halvleg for at udligne for gæsterne, men skarpheden manglende i afslutningerne.

Det har hidtil i sæsonen ikke været prangende for hverken AaB eller FCK, og med FC Midtjyllands sejr over OB fredag var der samtidig lagt ekstra pres på sidste sæsons guld- og sølvvindere inden lørdagens kamp.

Betydningen af kampen kunne ses på spillet, hvor begge hold var påpasselige defensivt. Derfor blev det også et opgør præget af høj intensitet mere end flydende fodbold.

Symptomatisk nok for kampen var det også gennem et straffespark, at opgørets eneste scoring faldt.

På kanten af FCK-feltet lavede hjemmeholdets lejede hollænder, Donny Gorter, i midten af første halvleg et par fikse driblinger, og herefter måtte Daniel Amartey bruge ulovlige kneb for at stoppe ham.

Straffesparket blev sparket ind af Nicklas Helenius, som lige akkurat fik kuglen forbi Stephan Andersens fingerspidser.

Og det blev altså kampens eneste scoring i Aalborg, selvom FC København i den sidste del af opgøret pressede hjemmeholdet længere tilbage.

FC København får i næste spillerunde besøg af Brøndby, mens AaB skal en tur til Slagelse og FC Vestsjælland. Inden da venter der dog en Europa League-kamp for begge mandskaber.