FCM-anfører: Får testet truppens bredde af

FC Midtjylland er inde i en periode med mange kampe i både Alka Superligaen og Champions League-kvalifikationen, hvilket stiller store krav til spillerne.

Erik Sviatchenko, der er anfører hos ulvene, mener ikke, at det stramme kampprogram bliver et problem for FC Midtjylland og peger på 2-1-sejren over Sønderjyske fredag som et bevis på hvorfor.

- Vi vil gerne gøre os forhåbninger om at komme langt i Europa. Vi får nu testet af, hvor bred vores trup er, og vi kan allerede mærke, at vi har spillet mange kampe.

- Det er ikke kroppen og den fysiske form, der siger fra. Det er mere mentalt, hvor vi skal bevise, at vi kan rumme alle de kampe. Mod Sønderjyske gav vi et levende bevis på, at det kan vi så sandelig, og det er meget tilfredsstillende, siger han.

Cheftræner Jess Thorup påpeger, at ændringerne fra kamp til kamp sker efter nøje spekulation.

- Vi har lagt en strategi i forhold til vores pressede program, hvor vi går ind og overvejer, hvornår den enkelte spiller skal have en pause. Nogle spillere kan ikke holde til at spille mange kampe på få dage, så det vil være baggrunden for rotationerne, lyder det.

Han fokuserer på, at FC Midtjylland satser benhårdt på både de europæiske kampe og dem i Superligaen.

- Vi skal være med begge steder. Derfor er det også vigtigt for mig at se, at vi kan spille en kamp mod Sønderjyske med ni ændringer i forhold til kampen i Gibraltar og stadigvæk lave et godt resultat.

- Fundamentet, for at vi skal ud og spille europæiske kampe igen næste år, er Superligaen, og derfor er det så vigtigt at præstere her også, siger Jess Thorup.

FC Midtjylland tager tirsdag hjemme imod cypriotiske Apoel.

/ritzau/

Dagens Gossip