FCM bombede sig til tops med sejr i Haderslev

10/08/2014

FC Midtjylland fik endnu en sejr i Superligaen. På Sydbank Park i Haderslev blev Sønderjyske besejret sikkert med 3-1, og det uden mål fra Morten "Duncan" Rasmussen, der ellers havde et hobetal af målchancer.

At Sønderjyske led sæsonens første nederlag kan der ikke indvendes meget imod. FC Midtjylland har med sejren nu ni point i toppen ligesom FC Nordsjælland og Randers FC. Sønderjyske har fem point midt i tabellen.

Kampen startede ganske livligt med FC Midtjylland som det toneangivende hold. Det første kvarter blev Morten "Duncan" Rasmussen noteret for tre store målchancer.

I stedet blev det Petter Andersson, der kort før pausen fandt vej til netmaskerne for FC Midtjylland. Svenskeren spillede bande med Pione Sisto, og efterfølgende sendte han med et godt skud bolden op i målhjørnet.

Det skete kort efter Morten Duncan Rasmussen havde været tæt på igen, men han står fortsat noteret for præcis 100 superligamål.

Der var længe småt med offensive lyspunkter hos de lyseblå værter, der havde svært ved at holde på bolden. Unge Andreas Oggesen havde før pausen et par gode fremstød i samarbejde med Johan Absalonsen.

Størst fare foran FCM-målet opstod faktisk, når FCM-målmand Jakob Haugaard havde et par usikre indgreb.

Det lignede en sikker FCM-sejr, da Sylvester Igboun i starten af anden halvleg headede bolden i mål til 2-0.

FCM-målmand Jakob Haugaard tog dog på en ny skovtur, og det straffede Sønderjyske denne gang. Johan Absalonsen slap fri og kunne med sit første sæsonmål reducere en halv time før tid.

Spændingen blev dog punkteret, da unge Patrick Banggaard senere prikkede bolden i mål til 3-1.

FC Midtjylland kan med sejren som rygstød se frem til nogle vigtige kampe. Fredag er der udekamp mod FC København og efterfølgende to opgør mod Panathinaikos i kvalifikationen til Europa League.

Sønderjyske tillod kun ét mål imod i de første tre kampe. Søndag var der dog revner i defensiven, og sønderjydernes forsvar skal næste gang stå sin prøve, når det gælder udekampen søndag i Brøndby.