FCM-boss om ny struktur: Vi gik på kompromis

- Superligaen kan ikke bære mere end 12 hold.

Sådan lød det for ni dage siden, da Claus Steinlein forklarede, hvorfor klubberne ikke kunne blive enige om en ny struktur i Superligaen.

Men nu har piben fået en anden lyd. FC Midtjylland og de 23 øvrige klubber i landets to bedste fodboldrækker er nemlig blevet enige om at udvide Superligaen, så den fremover indeholder 14 hold.

- Det er ingen hemmelighed, at vi var fortalere for en Superliga med 10 eller 12 hold. Men det har vi måtte erkende, at der ikke var opbakning til. Derfor er vi gået ind og har taget ansvar ved at gå på kompromis, siger Claus Steinlein.

Claus Steinlein fortæller, at det har været nogle hektiske dage, hvor de 24 klubber skulle forsøge at blive enige.

- Det har bølget meget frem og tilbage, men sådan er det jo under forhandlinger. Det har været hårdt arbejde indtil i går aftes, hvor vi kom i mål. Men jeg synes faktisk, at det er stærkt af dansk fodbold, at alle 24 klubber er blevet enige, siger Steinlein.

Et af FC Midtjyllands krav i forhandlingerne var, at tv-pengene til de enkelte klubber skal være uændret, selvom der kommer to ekstra hold ind i rækken.

- Det vigtigste for os i FC Midtjylland var at tv-pengene forsatte som hidtil, og det gør de langt hen ad vejen også. I praksis betyder det, at hvis vi får samme placering i den nye struktur, så får vi de samme tv-penge, som vi gør i den nuværende.

FC Midtjyllands sportsdirektør mener, at den nye struktur vil gavne de danske holds chancer i europæisk fodbold. Det er i hvert fald målet med den store ændring af Superligaen.

- Jeg tror, det kan lykkes med den her struktur. Mesterskabsspillet, hvor de seks bedste hold får 10 topkampe, vil gøre holdene bedre mentalt og sportsligt. Så er de bedre rustet til de europæiske kampe lige efter ferien, siger han.

Den nye struktur træder i kraft fra næste sommer.

/ritzau/

Dagens Gossip