FCM-boss om trængt økonomi: Vi er ikke i krise

FC Midtjylland er ikke i fare for lukning, slår bestyrelsesformand Johnny Rune fast efter torsdagens generalforsamling.

Her fik bestyrelsen godkendt sidste års regnskab på minus 2,5 millioner kroner og samtidig fremlagt planerne for det kommende år, hvor Superligaens tophold budgetterer med et underskud på 10-16 millioner kroner.

Med en egenkapital på 17,5 millioner kroner kan det se meget kritisk ud, men det afviser FCM-bossen.

- Vi er ikke i krise. Vi er i en situation, som vi er meget klar over. Vi ved, hvad vi skal gøre, siger Johnny Rune.

- Hvis vi skulle havne i en akut finansiel krise, så har vi nogle knapper, vi kan trykke på. Vi kan skære ned, og vi er også ret sikre på, at vi kan hente nogle penge.

- Den her klub er på ingen måder lukningstruet, slår bestyrelsesformanden fast.

Johnny Rune forventer, at FCM inden for det kommende år vil sælge spillere, og da der ikke er budgetteret med spillersalg, så vil de influere positivt på næste års regnskab.

- Vi regner med et underskud, men vi forventer også at sælge spillere, som vi plejer, men vi kender ikke niveauet.

- Vi har gjort det på den her måde, og så er der nogle, der vil vende det negativt, og tror vi går konkurs. Det er ikke tilfældet.

- Budgettet viser et underskud før spillersalg, men der kan komme nogle up- og downsides. Vi budgetterer lidt forsigtig.

- Vi har løbende interessere fra udenlandske klubber på vores spillere. Sådan er det. Jo bedre vi ligger i tabellen, jo nemmere er det også at sælge spillere, hvis det er det, vi går efter, siger Johnny Rune.

Selv om sponsorindtægterne de senere år har været faldende, så går det også bedre på den front. Håbet er også, at FCM kan få en aftale med en hovedsponsor.

- Vi lukker hver dag nye aftaler af forskellig art. Vi har en fornemmelse af, at det går den rigtige vej.

- Den sportslige succes avler også øgede indtægter. Succesen på banen giver også mere grobund for, at vi kan hente flere sponsoraftaler ind.

- Men der er ingen garanti for, at vi ligger nummer et i Superligaen om et halvt år. Så det budgetterer vi heller ikke med, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip