FCM-direktør ønsker smidigere regler

Da FC København søndag lod Fanendi Adi få debut i Parken vel vidende, at klubben brød loven, fordi spillerens opholdstilladelse ikke var på plads, rettede mesterklubben samtidig spotlyset på et ømt punkt for de danske fodboldklubber.

For selv om flere klubber afviser, at de vil sende en spiller i kamp, der ikke har opholdstilladelse, ønsker nogle af dem sig mere smidighed omkring reglerne om opholdstilladelse, når det gælder sportsfolk.

- Vi (holdene i Superligaen) er jo alle i samme båd. Vi kunne godt tænke os, at vi i samarbejde fandt en løsning, hvor vi kunne få gjort det lidt mere smidigt, uden at vi skal omgå reglerne, siger Claus Steinlein, der er direktør hos det øjeblikkelige tophold i Superligaen, FC Midtjylland.

Han understreger, at det ikke handler om at gøre det dårligere for andre, der søger opholdstilladelse. Det er blot et ønske om at gøre sagsbehandlingen mere smidig.

- Det vil både klubber og samfund spare penge på, siger FCM-direktøren, der ikke vil forholde sig til, om FC København burde have overholdt de gældende regler.

- Det er op til FCK at vurdere, hvad de vil gøre. I FCM har vi ventet på, at opholdstilladelsen kom.

Gælder det også i forhold til træning?

- Jeg tror, alle klubber, og det gør vi også, lader dem træne med.

Så bryder I vel alle reglerne?

- Dér tror jeg, vi skal have nogle jurister til at vurdere, om vi bryder reglerne. Vi har valgt at sige, at vi ikke bruger dem i kampe, før de har opholdstilladelse, siger Claus Steinlein, der hilser velkommen, at der nu kommer fokus på problemet.

- Det gode ved, at FCK har gjort det, er, at nu får vi en debat om det. Og jeg tror, at vi samlet set i Danmark kan gøre det her lidt mere smidigt, uden at det koster andre noget. Det er mit håb, siger direktøren for Superligaens tophold.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip