FCM-dødbolde og Pusic sænker OB i Herning

22/04/2016

Når man spiller mod FC Midtjylland, skal man altid være ekstra opmærksom ved dødbolde.

Det har mange hold erfaret de seneste år, og fredag aften var det så OB's tur til at få en huskekage af de danske fodboldmestre.

To mål af Martin Pusic - begge efter dødbolde - sørgede for, at FC Midtjylland vandt 2-0 foran lidt over 7000 tilskuere på MCH Arena i Herning.

Dermed indtager mestrene andenpladsen i Alka Superligaen før weekendens øvrige kampe.

Allerede efter tre minutter gik det galt for OB, da Martin Pusic scorede til 1-0 på et hovedstød.

Midterforsvareren Kian Hansen sendte et langt indkast ind mod mål fra venstre side. Martin Pusic vandt let en duel mod OB's Rasmus Falk, der ikke har hovedstød som sit absolutte speciale.

Efter den dårlige start fik OB gradvist spillet sig op, inden FC Midtjylland igen overtog styringen mod slutningen af første halvleg.

Det resulterede i chancer til blandt andre André Rømer, men OB-målmand Sten Grytebust fik pareret afslutningen.

Fynboerne fik slet ikke nok ud af den farlige offensive trio med Rasmus Falk, Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen i første halvdel af anden halvleg.

I stedet scorede Martin Pusic kampens andet mål efter 51 minutter.

Jakob Poulsen sendte et hjørnespark ind i straffesparksfeltet, hvor 18-årige Rasmus Nissen fik forlænget til bageste stolpe.

Her stod Martin Pusic helt umarkeret, og han scorede let til 2-0.

Angriberen var senere ved at lave hattrick, men Sten Grytebust fik pareret hans afslutning.

Efterhånden som halvlegen skred frem, vågnede OB-spillerne mere og mere op.

20 minutter før tid fyrede Anders K. Jacobsen et godt skud af langs jorden, men FC Midtjyllands målmand, Mikkel Andersen, kastede sig akrobatisk ned og fik afværget til hjørnespark.

Kort før tid bankede OB's Ari Skulason bolden på overliggeren, men der blev ikke scoret yderligere.

FC Midtjylland, der har fået ti point i de seneste fire ligakampe, indtager andenpladsen med 45 point for 26 kampe.

Det er syv point færre end førende FC København, der har spillet en kamp færre.