FCM dufter sølv med sejr over Sønderjyske

14/05/2016

FC Midtjylland havde en gylden mulighed for at komme tættere på sølvmedaljerne i Superligaen, og den blev udnyttet i lørdagens 3-2-sejr hjemme over Sønderjyske.

Med sejren er FCM nu oppe på 52 point efter 30 kampe og kun tre point fra Sønderjyske på andenpladsen. Begge hold mangler at spille tre kampe i denne sæson.

Resultatet betyder også, at FC København med en sejr hjemme over FC Nordsjælland kan vinde det danske mesterskab. Med en sejr i mandagens kamp vil FCK nemlig være ti point foran Sønderjyske med tre runder tilbage.

I lørdagens kamp i Herning scorede Paul Onuachu det vigtige 2-1-mål for FCM. Den tårnhøje og uortodokse nigerianske angriber scorede på et hovedstød 20 minutter før tid efter et frispark af Jakob Poulsen.

Efter 88 minutter øgede indskiftede Pione Sisto til 3-1 med sit blot tredje mål i sæsonen.

To minutter senere skabte Sønderjyske dog spænding om resultatet med en reducering til 2-3 ved indskiftede Silas Songani.

Kampen var generelt en jævnbyrdig affære, hvor Sønderjyske længe var godt med i kampen. Den var rig på både fysik og hårde nærkampe.

Efter en meget lige indledning var det FCM, som kom foran 1-0 efter 28 minutter, da angriberen Martin Pusic heldigt stod på det rigtige sted, da bolden ramte ham tilfældigt.

I situationen lige op til målet var det skidt målmandsspil hos den ellers formstærke Sønderjyske-keeper Martin Skender, som ikke ramte bolden, da han kom ud af målet for at bokse væk.

Sønderjyske svarede tilbage med en 1-1-udligning blot fire minutter senere, da Marc Dal Hende headede et frispark i kassen.

Sønderjyske magtede dog ikke at holde midtjyderne fra fadet i anden halvleg, og nu kan FCM dufte sølvmedaljerne.