FCM forstærker defensiven med tjekkisk FCK-bøddel

Som bebudet efter sejren over Southampton torsdag præsenterede FC Midtjylland fredag en forstærkning til truppen inden eventyret i Europa League.

Midtjyderne har været på indkøb hos tjekkiske FK Jablonec, der sendte FC København ud af årets Europa League-kvalifikation, hvor man har hentet venstrebacken Filip Novák på en fireårig kontrakt.

Det meddeler den danske klub på sin hjemmeside.

FCM har været tyndt besat i forsvarets venstre side, hvor stabile Jesper Lauridsen ikke har haft reel konkurrence.

Heldigvis for FCM har Lauridsen holdt sig skadesfri, men med købet af Filip Novák er holdet ikke længere så sårbare over for en skade til Jesper Lauridsen.

- Filip Novák er venstrebenet forsvarer i venstresiden og en målfarlig spiller, der gerne går med frem og både deltager i kombinationerne og selv afslutter, så vi føler, vi har forstærket os markant, siger FCM-sportsdirektør, Claus Steinlein, til klubbens hjemmeside.

Netop det europæiske eventyr, som FCM nu skal ud på, var tillokkende for tjekken.

- FC Midtjylland har europæiske ambitioner. Det passer perfekt med det, jeg gerne vil med min karriere, og derfor var klubben interessant for mig, siger Filip Novák.

Filip Novák kom til FK Jablonec i 2011, og han har siden spillet mere end 100 kampe for klubben, der altså sendte FCK ud af årets Europa League-kvalifikation.

Det er blevet til 11 ungdomslandskampe for Tjekkiet, og i år har Filip Novák også fået debut på det tjekkiske A-landshold, da han fik ti minutter af en træningskamp mod Slovakiet.

Da Novák kun har optrådt i kvalifikationen til Europa League for Jablonec i denne sæson, er han ikke spærret i europæisk fodbold, hvorfor han kan tørne ud i gruppespillet for FCM.

/ritzau/

Dagens Gossip