FCM Håndbold får uafgjort mod Györi trods kollaps

22/11/2015

FCM Håndbold lignede længe en sikker vinder i hjemmekampen mod Györi i Champions League, men en scoringspause på næsten et kvarter i anden halvleg betød, at holdet skal være glade for 22-22 som slutresultat.

Det uafgjorte resultat betyder, at FCM får tre point med over i mellemrunden i Champions League.

De danske mestre kom fint fra land, og især i målet stod Sabine Englert fremragende.

Mens scoringerne kom med jævn hastighed i den anden ende, tog Englert fantastisk fra i FCM-målet.

Györi-spillerne havde store problemer med at skyde hul på den stærke keeper, som ved pausen lå på flotte 52 procent i redningsprocent.

Ved 10-7 kunne FCM åbne en pæn margin, men en tynd udvisning til Stine Jørgensen og et brændt straffekast af Johanna Ahlm ødelagde den mulighed.

Alligevel kunne Helle Thomsens tropper gå til pause med en føring på 12-10.

Efter pausen kom midtjyderne også godt i gang med et par flotte scoringer, og det lignede unægtelig, at FCM havde tænkt sig at gentage triumfen fra udekampen i Ungarn tidligere i gruppespillet.

Hurtigt blev et forspring på fem mål åbnet, og udeholdets træner måtte tidligt i halvlegen tage en timeout.

Det hjalp ikke til at begynde med, men efter 12 minutter røg FCM'erne ind i en scoringspause på omkring 14 minutter, og det udnyttede ungarerne til at åbne kampen helt op igen.

Györi lavede syv mål på stribe og gik fra 13-18 til 20-18, og hvad der lignede en sikker FCM-sejr var pludselig forsvundet ud i ingenting.

Det begyndte at dufte af en dramatisk afgørelse, da FCM reducerede til 19-20 med fire minutter igen, og Györi samtidig fik en udvisning.

Og det blev et drama. Györi kom på 22-21 på et straffekast små 20 sekunder før tid, men 15 sekunder efter bankede Stine Jørgensen bolden ind til 22-22.