FCM: Konflikt med Steinlein førte til Riddersholm-exit

Skrevet af admin

18/10/2015

Mest læste i dag

Træner Glen Riddersholms opsigelse i mesterklubben FC Midtjylland ramte det danske fodboldmiljø som en bombe i juni.

Årsagen til det opsigtsvækkende brud ville de ikke rigtigt ud med, hverken klubben eller Riddersholm.

Selv talte Riddersholm om "kompromiser i hverdagen", han ikke længere ønskede at indgå, mens bestyrelsesformand Rasmus Ankersen opgav "interne omstændigheder" som årsag, uden at han ville gå yderligere i detaljer.

Nu kommer sandheden frem. I hvert fald sandheden, som Rasmus Ankersen oplever den. I et interview i søndagens udgave af Politiken bekræfter Ankersen, at der er hold i rygterne om en konflikt mellem Riddersholm og sportsdirektør Claus Steinlein.

- Da Matthew Benham (’klubejeren’, der også ejer Brentford, hvor Rasmus Ankersen er sportschef, red.) og jeg kom ind i FCM forrige sommer, vidste jeg, at der var en konflikt mellem Claus og Glen.

- Det forsøgte vi at løse, og jeg sagde til dem, at jeg gav det tre måneder til at blive bedre, fordi jeg kunne mærke, at det påvirkede resten af organisationen negativt.

- Det var mit klare indtryk, at deres relation siden blev bedre, men i sidste ende må vi erkende, at den var så nedslidt, at det var point of no return, siger Rasmus Ankersen til Politiken.

Ankersen forklarer i interviewet, at konflikten bundede i, at Glen Riddersholm ikke mente, at Claus Steinlein udfyldte sin rolle som sportsdirektør på den måde, Riddersholm som træner mente burde være tilfældet.

- Det var ikke, fordi jeg overhovedet ikke kunne følge Glens kritik. Ligesom hos alle os andre er der områder, Claus kan forbedre sig på. Men grundlæggende mente jeg, at han er en fantastisk sportsdirektør for FC Midtjylland.

- Det er ham, der skaber sammenhængskraften i klubben. Han har et meget klart billede af, hvem FCM er, og hvordan vi kommer til det næste niveau. Han var en af de væsentligste årsager til, at Matthew Benham valgte at investere i FCM.

- Min og Matthews opfattelse af, hvad en moderne sportsdirektør skal kunne, levede Claus helt klart op til, siger Rasmus Ankersen.

Bestyrelsesformanden forholder sig i interviewet til, hvad han og FCM har lært af forløbet.

- Det har lært mig, at når du vinder og vinder, så kan succesen let camouflere underliggende problemer. Hvis du taber, kommer problemerne og konflikterne naturligt op til overfladen. Men hvis du vinder, er det vigtigt at grave efter dem.

Glen Riddersholm vil ikke kommentere meget på de angreb, der kommer.

- FCM må have større interne problemer, end man umiddelbart skulle tro, når man har brug for på den måde at flytte fokus væk fra sig selv

- For mit vedkommende er jeg kommet videre. Det lader til, at andre ikke er kommet videre, siger Riddersholm til avisen.

/ritzau/