FCM-kvinder henter tredje CL-sejr på stribe

20/10/2013

FC Midtjyllands håndboldkvinder har fortsat ikke sat point til i Champions League-gruppespillet, efter at de danske mestre søndag kæmpede sig til en 21-19-sejr over Budocnost fra Podgorica.

FCM kom ellers skidt ind i kampen og tabte en ikke særligt velspillet første halvleg med 8-11.

Men holdet rejste sig og kæmpede sig til begge point efter pausen efter en dramatisk afslutning, hvor det først med Trine Østergaards scoring fem sekunder før tid stod klart, hvordan pointene skulle fordeles.

De to holds tyske keepere var med til at have antallet af mål nede. Hos Budocnost gjorde Clara Woltering livet surt for FC Midtjyllands skytter, men Sabine Englert var mindst lige så godt spillende i den anden ende.

Englert forhindrede blandt andet en montenegrinsk tomålsføring med omtrent 10 minutter igen, da hun fik pareret en oplagt kontrachance.

Den blev dog ikke fulgt op af lige så fremragende spil i den anden ende. FCM-spillerne brændte for mange chancer i slutfasen til at kunne trække afgørende fra.

Kun Line Jørgensen og højrefløjen Trine Østergaard kunne finde målet i de allersidste minutter, og de var sammen med Englert derfor hovedårsagen til, at midtjyderne kunne tage en af de store skalpe.

Budocnost vandt Champions League i 2012, og i sidste sæson kunne hverken Viborg eller Randers besejre holdet fra Montenegros hovedstad i Champions League.

Holdet har inden denne sæson forstærket sig med danske Camilla Dalby og Cristina Neagu fra Rumænien, der tidligere er kåret som verdens bedste kvindelige håndboldspiller.

Resultatet betyder, at FC Midtjylland fører gruppen med seks point foran FTC Budapest, der har fire point. Budocnost har blot to point, mens polske Lublin endnu ikke har fået point.