FCM-kvinder i Champions League-hopla

Men i de senere år har de danske hold haft svært ved at markere sig mod en stigende konkurrence fra især østeuropæiske klubber.

Og i år måtte både Viborg HK og Team Tvis Holstebro erkende, at de ikke havde niveauet til at komme videre til gruppespillet fra turneringens indledende kvalifikation.

Derfor er de danske mestre fra FC Midtjylland eneste danske deltager i gruppespillet, som der blev taget hul på i denne weekend. Det skete til gengæld med overbevisning og stor styrke, da de jyske kvinder vandt en solid sejr over ungarske Ferencvaros på 32-23.

Kampen var helt åben i 20 minutter, men en fremragende indsats af især FC Midtjyllands tyske målvogter Sabine Englert sørgede for, at danskerne kunne gå til pause foran 16-11.

FCM-spillerne burde nu have kampen i deres hule hånd, men fik så en skidt start på anden halvleg, hvor ungarerne fik reduceret til 16-18. Men så strammede hjemmeholdet grebet og svarede igen med fire mål i træk, hvilket fremtvang en ungarsk timeout.

Der var dog ikke flere taktisk træk i den ungarske pose over for et dansk mandskab, hvor spillere som Nycke Groot, Susan Thorsgaard og Line Jørgensen var blandt de markante skikkelser ud over førnævnte Sabine Englert, der fortsatte det flotte spil i anden halvleg. Hendes præstation sættes i relief af, at hun netop er vendt tilbage efter tre ugers pause.

Næste kamp i Champions League gruppespillet for FCM er om en uge, hvor holdet skal på en vanskelig udebane-opgave mod polske Lublin, mens ungarerne får besøg af gruppens fjerde hold, Buducnost fra Montenegro.

 

 

 

Dagens Gossip