FCM-lejren nedtoner stadionoplevelse på Old Trafford

Skrevet af admin

25/02/2016

Mest læste i dag

For mange fodboldinteresserede verden over er det en drøm at få lov til at spille på det legendariske Old Trafford, Manchester Uniteds hjemmebane.

Det er det også for flere af FC Midtjyllands spillere, og den drøm kan gå i opfyldelse torsdag aften i returkampen i Europa League-16.-delsfinalen. Men omgivelserne må ikke fjerne fokus fra kampen på banen, lyder det fra den midtjyske lejr.

- I mine øjne er det vigtigt, at vi kan være afslappede omkring kampen som enhver anden kamp. Jeg ved, det er et stort stadion, og nogle af drengene er måske Manchester United-fans, men de spiller for FC Midtjylland, siger Jess Thorup.

Han forventer dog også fuld professionalisme fra sine spillere, selv om han inden onsdagens FCM-træning på Old Trafford tillod sine spillere at få taget selfies på stadion med hjem til scrapbogen.

- Jeg kunne godt være bekymret, men hvis jeg ser tilbage på de sidste seks måneder, hvor vi har spillet mange internationale kampe på store arenaer, så har jeg ikke grund til at være bekymret, siger Jess Thorup.

Forsvarsspilleren Kian Hansen er en af dem, som glæder sig til at spille på det berømte stadion, hvor der på en god dag kommer over 75.000 tilskuere.

- Det er selvfølgelig et specielt stadion, og det er lidt en drengedrøm at opleve stadion inden for kridtstregerne i stedet for at stå på tribunen.

- Men nu skal vi heller ikke gøre det til en større turistoplevelse, end det er, for vi har en sindssygt vigtig kamp at spille, siger Kian Hansen.

Målmand Mikkel Andersen pointerer, at holdet også i sidste uge viste stor professionalisme trods stor hype omkring hjemmekampen.

- Et eller andet sted kan vi jo alligevel ikke styre, om omgivelserne kommer til at påvirke os, men vi har erfaring i truppen, og jeg ved, at kampen er i fokus.

- Det handler om at holde fokus på fodbolden, og det viste vi jo, at vi kunne i den første kamp mod Manchester United, siger Mikkel Andersen.

/ritzau/