FCM-lejren: Vi kan håndtere europæisk belastning

FC Midtjyllands hidtil eneste nederlag i denne sæson i Alka Superligaen var på hjemmebane mod FC Nordsjælland, efter at holdet netop havde indledt Europa League med en sejr over Legia Warszawa.

Men 3-1-sejren over Club Brugge blev håndteret markant anderledes søndag aften, hvor AGF i stensikker stil blev besejret 2-0.

Det beviser, at truppen er bred nok til at begå sig i både Europa, Superligaen og pokalturneringen, mener cheftræner Jess Thorup.

- Ja, det synes jeg. Vi har aldrig forsøgt at komme med undskyldninger i forhold til det hårde program. Vi er stolte over, at vi de seneste ti dage har været med i tre turneringer og vundet fire kampe.

- Vi ligger nummer et nu og kan velfortjent gå på landskampspause, siger Jess Thorup.

Hans forsvarsgeneral Erik Sviatchenko mener også, at FC Midtjylland kan gøre sig forhåbninger om at gøre sig gældende i alle tre turneringer.

- Tre turneringer er selvfølgelig en stor mundfuld, men jeg synes, vi har vist, at vi sagtens kan det. Vi modbeviser rigtig mange kritikere, for hver gang, der er noget, der er svært, synes jeg, vi står imod det, siger Erik Sviatchenko.

Men selv om truppen har vist sig bred, er der skader hos profiler som Kristian Bach Bak, Petter Andersson og Martin Pusic, ligesom der er flere, der render rundt med småskavanker.

Derfor gør det heller ikke noget for Jess Thorup, at landskamppausen kommer lige midt i en sejrsstime.

- Vi er selvfølgelig ved at være lidt pressede specielt på det fysiske. Der er flere af spillerne, der trækker med et eller andet. Jeg tror, vi har brug for at samle nogle kræfter og trække stikket og samle ny energi, og så kommer vi stærkere tilbage, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip