FCM må nøjes med et point i vred topscorers fravær

24/08/2015

Fodboldklubben FC Midtjylland formåede ikke at profitere af rivalen FC Københavns pointtab i Alka Superligaen.

I søndagens sene kamp måtte de regerende DM-guldvindere nøjes med 1-1 ude mod Esbjerg, efter at FCK tidligere søndag aften spillede 2-2 hjemme mod AGF.

Dermed er der status quo i topstriden mellem de to formodet stærkeste hold i Superligaen. FCM fører ligaen med 14 point for seks kampe, mens FCK er nummer tre med ni point, dog for en kamp færre.

FC Midtjyllands cheftræner, Jess Thorup, var tilbage i Esbjerg, hvor han både som spiller og senere som træner havde stor succes.

En anden tidligere Esbjerg-spiller var dog ikke med i FCM-truppen, og det var ganske opsigtsvækkende.

Jess Thorup havde nemlig kylet sidste sæsons topscorer i Superligaen, Martin Pusic, ud af truppen.

Det skete, efter at østrigeren lørdag under et møde med cheftræneren "lod følelserne løbe af med sig" og "begik en klar fejl", som FCM formulerede det på klubbens hjemmeside før kampen.

Pusic, der godt kunne tænke sig at komme til en klub uden for Danmark, var blevet godt og grundigt gal i skralden over, at han ikke kom på banen i 1-1-kampen torsdag ude mod Southampton i Europa League-kvalifikationen.

Hans afløser som frontangriber fra start mod Esbjerg, Paul Onuachu, gjorde sig hurtigt bemærket, da han scorede kampens første mål efter 13 minutter.

Optakten var en defensiv katastrofe af Esbjerg-holdet, hvis forsvarer Michael Jakobsen modtog en lidt for kort tilbagelægning fra en holdkammerat.

Den tidligere landsholdsspiller forsøgte for fesent at sparke væk, men FCM's Marcos Urena fik udbytte af sit gode presspil og kom i løb mod mål.

Urena viste overblik, da han fandt den bedre placerede Paul Onuachu, og den over to meter høje angriber fra Nigeria sendte bolden i mål helt ude ved stolpen.

Kort tid efter det første mål havde målscoreren endnu et hovedstød, som Martin Dubravka i Esbjergs mål dog fik reddet.

Midtvejs i første halvleg var Michael Jakobsen tæt på at gøre skaden god igen, men hans flotte hovedstød blev blokeret over mål af FCM-anfører Erik Sviatchenko.

Det blev i stedet Robin Söder, der stod for 1-1-scoringen efter en halv time.

Svenskeren modtog en godt timet aflevering fra Daniel Stenderup og bankede bolden højt op i nettaget uden chance for FCM-målmand Mikkel Andersen.

Måske sad torsdagens hårde kamp endnu i benene på FCM-spillerne, i hvert fald virkede Esbjergs spillere mest friske i anden halvleg.

Som sædvanlig var mestrene dog farlige på standardsituationer, blandt andet da Jakob Poulsen efter en time sendte et frispark på overliggeren.

10 minutter før tid trak Nicki Bille sig fri i venstre side, men den nytilkomne angriber sendte bolden over mål.

Kort før tid var han igen tæt på, men Nicki Bille har fortsat sit første mål i Esbjerg-trøjen til gode.

Der blev ikke scoret yderligere, og Esbjergs midlertidige cheftræner, Michael "Mex" Pedersen har nu hentet fire point i to kampe, efter at han overtog fra fyrede Niels Frederiksen.

Esbjerg har i alt fem point og er næstsidst.