FCM mistede vigtige point i 'hadets kamp'

Kampen hjemme mod Viborg var én af de kampe, som FC Midtjylland skal vinde, hvis de vil holde kurs mod det danske mesterskab, mens konkurrenterne bliver ved med at falde på stribe. Men det blev kun til 0-0 for mesterskabsfavoritterne mod et hårdt kæmpende Viborg-mandskab.

Viborg holder dermed imponerende stand som midterhold med 13 point efter ni kampe, mens FC Midtjylland fortsat er ubesejret og fører Superligaen med 21 point efter ni kampe.

Opgøret hjemme mod Viborg var i høj grad også et slag om førersædet på den jyske hede. Det var til at se på det store fremmøde i både hjemmeholdets og udeholdets fanafsnit.

Det kunne også ses på banen til tider. Viborgs heroiske forsvar og midtbane var det meste af kampen under tungt pres, men det blev aldrig let for FCMs tophold at hente den sejr, deres fans krævede.

For at fuldende følelserne i kampen, var Viborgs Marcel Rømer i indledningen tæt på at bringe udeholdet foran i en situation, hvor han overløb sin bror André Rømer fra FCM. 

Efter en halv time af det intense opgør, begyndte det at brænde på i udeholdets forsvarszone. Både Sylvester Igboun og Morten Duncan Rasmussen fik større chancer serveret uden at score for FCM, mens Eyolfur Hedinsson kunne have bragt sig ind i FCM-fanatikernes hjerter, da han fik tåen på et langt opspil men ikke formåede at holde bolden nede.

Få minutter senere var islændingen igen på færde i sin første kamp fra start siden sit skifte fra Sønderjyske. Danny Olsen fandt Hedinsson i fri position i højre side af Viborgs felt. Islændingen fandt sig selv låst af en fremadstormende Michal Peskovic i Viborg-målet, lagde bolden på tværs til Danny Olsen, der kun fik tåen på, så Babajide Ogunbiyi kunne redde orange-klædte Viborg fra at være bagud. Kampens største chance hidtil.

Men Viborg havde også sine chancer. Superliga-topscorer Thomas Dalgaard burde have bragt Viborg foran efter knap en times spil, men den stærke blonde afslutter var ikke pengene værd, da et indlæg dumpede ned til ham ved bageste stolpe. Minuttet efter var han igen ond mod egne topscorer-ambitioner, da han tog den ned med venstre og sparkede fladt forbi med højre en håndfuld meter fra FCM-målet.

Heller ikke Dalgaards nærmeste forfølger Morten Duncan Rasmussen havde træfsikkerhed, da han ramte Viborg-anfører Mikkel Rask i ansigtet i et forsøg på at nå bolden i det lille felt. Anføreren var dog i stand til at fortsætte.

Det var også FCMs anfører Kristian Bak Nielsen, der kort efter viste sin farlighed sin farlighed med hovedet, da han var tæt på at skaffe forløsningen i et fremstød.

FCM forsøgte i kampens afslutning at sikre de tre point med offensive indskiftninger af Pione Sisto og Frank Kristensen, men det er svært at bryde gennem et forsvar med muskuløse Babajide Ogunbiyi som fast element. Bagude sørgede det store forsvarstalent Patrick Banggaard for, at Viborg ikke fik adgang til en stor kontrachance.

For at fuldende den lange kavalkade af brændte muligheder, måtte også Danny Olsen levere til, at Viborg-målmand Peskovic forhøjede sit standpunkt med en fin refleksredning i kampens afslutning. 

Dagens Gossip