FCM overvinder skidt start på europæisk gruppespil

01/02/2014

Ambitionerne om en plads blandt de fire bedste europæiske klubhold var tæt på at lide et alvorligt knæk for FCM's håndboldkvinder, da holdet hjemme i Ikast mødte svenske IK Sävehof.

Midtjyderne åbnede gruppespillet og kampen om en plads i Final4-turneringen med en smal 25-24-sejr og undgik kun med nød og næppe at sætte point til mod gruppens formodet svageste hold.

Svenskerne, der har vundet det hjemlige mesterskab syv af de otte seneste sæsoner, lagde frisk ud og virkede frem for alt godt organiseret i defensiven.

De stressede midtjyderne, som aldrig rigtigt fik angrebsspillet til at flyde og ofte lod sig presse til afslutninger fra dårlige positioner.

Og da målmand Filippa Idéhn samtidig havde en rigtig god dag, udviklede det sig til en tung eftermiddag for hjemmeholdet.

FCM var bagud 12-14 ved pausen, og selv om det undervejs i anden halvleg lykkedes at få udlignet til 17-17, blev gæsterne aldrig sat afgørende af i en spændende afslutning.

Den kulminerede sekunder før slutfløjtet, hvor svenskernes stregspiller Frida Tegstedt blev bremset ret hårdhændet af to FCM-spillere, uden at det udløste et straffekast.

Det forstod Sävehof-spillerne og træner Henrik Signell intet af, mens midtjyderne omvendt fejrede de første to point og en - i hvert fald resultatmæssigt - godkendt start på gruppespillet.