FCM sælger talent til Twente

FC Midtjylland har solgt 17-årige Joachim Andersen til Twente fra den hollandske Æresdivision.

Andersen var i foråret til prøvetræning i den hollandske klub, og det affødte altså en interesse, der nu har udmøntet sig i en transfer. 

- Det er stort for mig. Det er det, jeg har drømt om, siden jeg begyndte at spille fodbold. Det er et godt step for mig, så jeg kan udvikle mig yderligere, siger Joachim Andersen på FCMs hjemmeside.

- Jeg har haft en god snak med deres træner, hvor vi fik lagt en god plan, siger den 17-årige forsvarer.

Planen er, at Joachim Andersen skal begynde på den hollandske klubs U19-hold, hvorefter han skal integreres på førsteholdet inden for et halvt år.

- Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse, da jeg var til prøvetræning. Deres setup minder om det, jeg kender fra FC Midtjylland. Alle har været søde og taget godt imod mig, og det er en klub, der prioriterer de unge spillere, og det har spillet en rolle, siger Andersen.

Direktør i FCM Claus Steinlein mener, at klubben har gjort en god handel og understreger, at salg af unge spillere er en del af klubbens forretningsgrundlag.

- Vi har solgt Joachim, fordi vi har fået den rigtige pris på det rigtige tidspunkt. Vi har været i dialog med Twente, siden Joachim var til prøvetræning dernede i april, og både Joachim og hans forældre har været positive i forhold til et skifte, siger Claus Steinlein.

- Vi er rigtig stolte over at kunne sende Joachim til Holland, hvor han skal fortsætte sin udvikling, som vi har set det med Victor Fischer. Vi håber, at Joachim kan få succes i hollandsk fodbold og på de store arenaer. Det er en del af vores forretningskoncept, at vi skal sælge spillere, og vi har meldt ud, at vi skal sælge en til tre spillere, og nu har vi solgt to, siger Steinlein.

Dagens Gossip