FCM sikrer sig fint udgangspunkt i europæisk finale

03/05/2015

Kvinderne fra FCM Håndbold tabte søndag 22-23 i den første af to finaler mod franske Fleury Loiret HB. De to mandskaber dyster om Cup Winners Cup-trofæet, og hvor trofæet havner, det afgøres på dansk grund næste søndag.

Men umiddelbart må midtjyderne være favoritter. Især set i lyset af, at de kun tabte med et mål i Frankrig - uden at spille nogen pragtkamp.

Nederlaget på det ene mål er et fint udgangspunkt for midtjyderne, men det kunne omvendt også være endt meget bedre.

Før pausen var midtjyderne nemlig klart bedst og havde fint styr på begivenhederne.

Alligevel formåede hjemmeholdet at komme op på 11-11 inden pausen. Midtjyderne lavede et par hurtige mål fra begyndelsen af anden halvleg, men så overtog hjemmeholdet taktstokken, mens de danske gæster haltede efter.

17-14 på tavlen i hjemmeholdets favør fik FCM-træner Helle Thomsen til at kalde timeout og højlydt fortælle sine spillere, at det altså nu var på tide at stå sammen.

Og spillerne lyttede. Fik styr på spillet, fortsatte med at satse på hurtige igangsætninger og kontraløb for at straffe de noget tungere franskmænd for deres sløje returløb.

Men franskmændene spillede omvendt en fin kamp mod de danske favoritter og vandt. Alligevel må FCM siges at være favorit til at vinde pokalen om en uge i det midtjyske.

Ikke mindst efter et flot punktum i det franske - hvor Stine Jørgensen hamrede en scoring ind på ægte Mikkel Hansen-manér, efter tiden var udløbet.