FCM slår Sønderjyske i kæmpe guldfest

Skrevet af admin

07/06/2015

Dagens topnyheder

Der var søndag lagt op til den helt store fejring af dette års vinder af Alka Superligaen, da FC Midtjylland tog imod Sønderjyske på MCH Arena.

Og festen fejlede da intet. Men rent fodboldmæssigt vil kampen nok ikke gå over i historiebøgerne.

Ingen af holdene havde noget at spille for, men Sønderjyske var i hopla fra start.

Jakob Haugaard i FCM-målet formåede ikke at bokse et langskud fra Johan Absalonsen tilstrækkeligt væk, og rutinerede Tommy Bechmann kunne dermed nemt sparke riposten i mål og bringe gæsterne foran.

Herfra sad Sønderjyske på spillet med flere gode muligheder for at bringe sig yderligere i front.

Men Sønderjyske blev hurtigt straffet for sin manglende skarphed.

Halvvejs inde i første halvleg slog Erik Sviatchenko en fin stikning til Sylvester Igboun, der lidt tilfældigt afleverede bolden videre med brystet til Martin Pusic, som lobbede den elegant over en chanceløs Jens Rinke Kristensen i Sønderjyske-målet.

Det var Pusics ligamål nummer 17. Han er dermed denne sæsons topscorer i Superligaen.

Efter pausen satte FCM sig på det meste af spillet. Bjørn Paulsen var dog efter godt 60 minutters spil tæt på at heade gæsterne i front, men den kommende Stoke-keeper, Jakob Haugaard, reddede på fornem vis.

Kort før tid var FCM heldig med at bringe sig foran, da et langskud fra Igboun ramte FCM-indskifteren Marcos Ureña, og fuldstændig snød Marin Skender i Sønderjyske-målet, der afløste en skadet Jens Rinke Kristensen.

Trods en svag indsats af den nyslåede mester var der intet, der kunne spolere guldfesten på heden.

Efter 33 spillerunder kunne FCM endelig lade sig hylde og modtage guldet blandt et jublende og guldklædt hjemmepublikum.

Sønderjyske ender på en 10. plads.

/ritzau/